Fler fördomar?

Vi har ju haft en lista över fördomar om de som seglar olika båttyper.

606: 15 bast som gillar att bo i våtdräkt och bo på vandrarhem. Kör trimmad moppe eller rollerblades.

A22: Försöker tillhöra den hippa delen av skärgårdskryssare, tack vare någon obegriplig form av SM status. Har inte fattat vitsen med entypssegling. Kan med säkerhet rabbla fjorton konstruktörer från förra seklet och minns hellre än bra pokalseglingar från 30-talet. Känner fyra grossister av linolja och har hamstrat blymönja för 50 år framåt. Även om seglen är i kolfiber och kevlar, så är utstyrseln helst en T-shirt från en kappsegling i Arkö på 80-talet. Äter gärna falukorven rå, eller sill rätt ur burken. Kan även kännas igen via en lustig dialekt från någon avkrok i vårt avlånga land.

Accent: Snart 50 bast. Köpte båten själva i 3/4-fabrikat. Pratar ofta om hur Peter Norlin vann VM i prototypen strax efter istiden. Skulle gärna vilja ha en större båt, men vågar inte berätta det för någon. Hatar undanvind. Duktiga på att grilla. Kör äldre Toyota eller Mazda.

Nu verkar den cirkulera som email (folk har väl börjat jobba efter sommaren och har tråkigt), så vi kanske skulle ta och uppdatera den? Tillägg och förslag på ändringar tas tacksamt emot.