Skip to content

5 Comments

 1. Peter Gustafsson
  Sep 8, 2010 @ 23:09

  Ännu fler sköna bilder ovan.

  Reply

 2. Harald
  Sep 9, 2010 @ 10:08

  Vad var storyn med Wallyn som inte var en Wally?

  Reply

  • PelleL
   Sep 9, 2010 @ 10:51

   Det kan man bara spekulera i efter som Wally-klassreglerna bara verkar vara tillgängliga för medlemmarna i klassen….:-/ Jag tycker det verkar som om dom andra Wally-ägararna tyckte att Highland Fling är för “racig” och inte uppfyller klassens “anda”

   Reply

 3. Peter Gustafsson
  Sep 9, 2010 @ 10:48

  Det måste vara den här storyn från SA. Highland Fling är ju übersweet och är väl lite för sportig för att passa in :-)

  http://riyachting.smugmug.com/photos/swfpopup.mg?AlbumID=9128065&AlbumKey=4nn9W

  We received this email from a Wally sailor on the docks in Porto Cervo at the Maxi Worlds today. It seems even the uber-rich aren’t immune to the same handicap racing politics that owners of more pedestrian designs face when the status quo doesn’t want to compete against something a little newer, in this case, an anarchy favorite Goetz-built Wally owned by the indomitable Irving Laidlaw.

  The Wally 82 Highland Fling has been banned from sailing in the Wally class in Porto Cervo. The owners of the other Wally yachts present have not allowed Fling to race against them, as they believe the yacht to not be a Wally. This reeks of bad sportsmanship, as the vessel was inspected and passed the requirements for needing to comply with the Wally Class rule – but the other owners in the class have banded together to exclude her.

  Do those who have recently built a Wally, and those who are currently building a Wally, have such short sight in their designs that they think will not be able to compete? Have they in reality spent money wastefully building larger versions of their existing boats?

  You make your mind up. A shame, really, as had Fling competed today in the class, they’d have come in third place, even without the 8% penalty the other owners demanded at their Saturday night crucifixion of Highland Fling before ultimately excluding her. Where do these people get their sportsmanship training: The Bertarelli School for Sailing Ethics?

  Reply

 4. Anders
  Sep 12, 2010 @ 17:45

  Finns på plats o kör med Wallyn Opean Season, så har hört en del nu i veckan på bryggan!

  Ägaren till HF planerar på att bygga en 100ft liknandes den han har. Det är en del övriga wallyägare som just nu planerar att bygga nya båtar liknandes HF. Man ville bara bli av med henne eftersom att man är väl rädda för att få stryk. Det är en grym båt och äntligen någon som vågar utveckla o göra något av dom här monstren som rör på sig!!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.