Skip to content

21 Comments

 1. Erik J
  Sep 13, 2010 @ 23:10

  Ägare??????

  Reply

  • Peter Gustafsson
   Sep 13, 2010 @ 23:20

   Båtägare.

   Var kanske inte tillräckligt tydlig där… Läs gärna sammanfattningen från förra årets möte, så framgår det ganska väl vad som är på agendan.

   Reply

  • mm
   Sep 16, 2010 @ 13:36

   Nä, “kunder”

   Reply

 2. Team Styrbord
  Sep 14, 2010 @ 08:58

  Blir det något i Stockholm? det var trevligt förra året.

  Reply

 3. J-O
  Sep 14, 2010 @ 13:43

  Ska vi anmäla oss eller bara komma?

  Reply

  • Peter Gustafsson
   Sep 15, 2010 @ 08:04

   Ordentlig inbjudan kommer, men reservera gärna i kalendern.

   Reply

 4. Large
  Sep 14, 2010 @ 15:30

  En av de tydligaste trenderna just nu är ju Shorthandedsegling.
  Personligen tror jag att det kan vara instegsklassen för att få fler aktiva tävlingsseglare.
  Hur får vi till fler möjligheter för oss som är intresserade? De tävlingar som finns är alla relativt långa. Någon borde öppna en shorthandedklass i någon kortare tävling typ 30-50 nm.

  Reply

  • Erik Barkefors
   Sep 14, 2010 @ 15:35

   Jag försökte lista shorthandedseglingar på Ostkusten och föreslå några andra som skulle kunna vara lämpliga. Hittade 11 seglingar från Stockholm till Kalmar med shorthandedklass. Fyll gärna på min lista med sådant som jag missat.
   http://segelochpaddel.blogspot.com/2010/09/shorthanded-pa-ostkusten.html

   I vintras pratades det löst i ett par blur-trådar om någon form av Shorthandedklubb/förbund. Kanske är dags att ta upp de diskussionerna nu när folk ändå kommer att vara på resande fot till vinterns båtmässor.

   Reply

  • Peter Gustafsson
   Sep 15, 2010 @ 08:08

   Jag hoppas köra ett shorthandedforum även denna vinter, och då bör ju frågan om klubb/förbund finnas med. Det hanns ju inte med förra året vilket var synd.

   Reply

 5. Anders D
  Sep 14, 2010 @ 15:30

  Kanske kan man ha lite fler seglingar i cupen, med risk för att späda ut deltagarantalet och kunna räkna bort 2-3 seglingar. Kanske ha en segling i juni och september för att få jämnare fördelning.
  Är det modellen att bara segla jaktstart runt öar? Eller skulle en dag med bansegling vara av intresse, för att höja ribban något för dem som seglar ofta?

  Reply

  • Mikael Vesala
   Sep 14, 2010 @ 16:14

   Jag har ju varit flitig i Liros cup, och jag har noterat att det är ca 5 båtar som försöker köra Liros cup nord nåt sånär seriöst, och tror tyvärr inte att det gagnar cupen att tillföra fler seglingar, och sen få räkna bort 2-3.
   Gissar att vi då får se fler race med våldigt få deltagare, där lokala seglare kör sina egna race och deltagarna i cupen sällan möts.
   Hellre färre seglingar och inte räkna bort så många.
   Sålla lite bland arrangörerna och premiera de som jobbar lite extra för sin segling. Kan nämna Smögens yacht club som fixade samling med skaldjursbuffe´som samlade upp deltagarna efter målgång. Görtrevligt att kunna snacka med deltagarna efteråt. Något att inspireras av kanske?

   Reply

  • Mikael Vesala
   Sep 14, 2010 @ 16:29

   Sedan kan man jobba mer med geografiska indelningen och följdordnigen.
   Deltagarna i liros cup nord rör sig från gbg upp till smögen i årets upplaga.
   Tror inte folk orkar med transporten vidare upp i bohuslän om den inte råkar passa logistiskt in i cupen. Väderöarna runt blev tyvärr helt fel i år.
   Hur många orkar transporta 100 nm för 4 timmars kapp?

   Strömstads seglarna kör ju mycket med Norrmännen, kanske passar det bättre förr norra bohuslän att utöka det sammarbetet.
   Förslagsvis kan Liros norra cup ha ungefär som idag med seglingar från Marstrand upp till Smögen, den geografiska spridningen är ok för relativt många. Tror inte seglare från gbg kör kostervalsen , särskillt inte om nästa segling går i andra ändan av bohuslän.

   Reply

 6. Denis
  Sep 15, 2010 @ 21:38

  Hoppas vi kan få ihop en bra havskappsegling. kanske en ny form för kungakannan.

  Reply

 7. jonas/ maniX2
  Sep 16, 2010 @ 10:43

  Det skulle vara kul om vi kunde få i gång någon bansegling.
  En dag med 3-4 korta kryssläns banor. Som det är nu måste man dra till Norge/Danmark för att få segla kryssläns banor (om man inte seglar entyp).

  Reply

  • Peter Gustafsson
   Sep 16, 2010 @ 10:54

   Ja, detta var uppe förra året, men då kände många att man inte hade en helg till att lägga på det.

   Bästa alternativet vore kanske att samordna det med något av de race som redan finns då man redan har båten i race-mode och besättningen på plats. Normalt blir det ju ändå lite segling (3-4 timmar) med tanke på alla förberedelser och transporter.

   Kanske på söndagen efter Pater Noster Race eller “race week” tors + fredag före Tjörn Runt och försöka få med de som ändå har transportseglat hit.

   Reply

  • CJ
   Sep 16, 2010 @ 12:24

   Då är ni dåligt pålästa.

   BKSS arrangerar varje år Björlanda cup där det även finns en klass för LYS.
   Men deltagandet är väldigt dåligt…

   Reply

   • Anders D
    Sep 16, 2010 @ 12:53

    Det kunde ju vara en ide om Bkss är intresserade att ha med även lite större båtar på banan? som kanske kräver längre bana (som ändå kan anses kort).
    Vi kan ju se om det finns intresse bland fler att komma? X99orna kanske väljer att köra SRS istället om man får ihop ett större startfält?
    Men det var ju inget större sug efter bansegling på mötet på Svenska Mässan i våras.

    Reply

    • Johan
     Sep 16, 2010 @ 13:10

     Till nästa säsong ska vi försöka få till att de 5-8 mer eller indre aktiva Accentseglarna i regionen gör upp om ett DM i samband med Björlanda Cup. Oskarssons vinner, men sen kan det bli lite jämnare! Vi får se om vi lyckas.

     Vi seglar kan ju försöka hjälpa till och höja intresset för en tävling genom att anmäla sitt intresse i tid. Just nu är det bara fyra anmälda till Sista Chansen i Björlanda. Vi vet ju att fler föder fler… och färre färre. Här kan ju varje seglare bidra direkt.

     http://bkss.se/forms/form.htm

     Reply

   • Peter Gustafsson
    Sep 16, 2010 @ 14:07

    Själva körde vi Færderseilasen den helgen.

    Men även entypsklasserna verkar ha stannat hemma? 5 IF och 2 J/80 var lite i tunnaste laget? Inte ens de så fanatiska X-99-seglarna var ute? Vad är analysen?

    Kanske skulle man kunna göra nåt med Stora Oset? Banor på lördagen + runt öarna på söndagen? Sedan har vi ett problem med att många båtar inte kommer in i hamnen… Kanske skulle man utlokalisera till en partyhamn? Knippla?

    Reply

 8. West Side Cup 2010 | resultat | BLUR
  Oct 11, 2010 @ 08:28

  […] siktar på att ha prisutdelning i samband med ägarmötet 8/11 på Sjöräddningssällskapet i […]

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.