Sko för fördäckaren?

PumaBowfighter1.jpg
Ytterligare en designstudie, Puma Bowfighter. Den här gången har Björn Bengtsson skissat på en båtsko med fokus på fördäckare. Hade varit kul att höra vad ni gillar för skor och vad som inte funkar…

PumaBowfighterSkodetails.jpg

Detta konceptet, som gjordes under min praktik på Puma, riktar sig till fördäckaren i besättningen. Prioriteten låg på att skydda framfoten från slag och stötar, samt att den högre profilen ger bättre stöd för ankeln.

Ovandelen på framfoten är skyddad av ett stötabsorberande silikonmaterial, som har en mindre öppning vid fotens flexpunkt för att förhindra skyddet att göra skon stel.

Snörningen har flyttats till hälen för att ge plats åt stötskyddet, men även i syfte att minimera risken för att fastna i snörningen.

Sulan är en smula breddad vid de vidaste delarna av fotens utsida för att ge lite bättre stabilitet utan att för den delen göra den klumpig. Den har även en mindre urgröpning i hålfoten med en PVC-skena där det finns en vattenventil både fram och bak. Den skyddar även den känsligaste delen av hålfoten om man skulle behöva klättra på linor eller ta spjärn mot någon kant.

Nästa steg är att göra en sko anpassad för seglarna längre bak i båten.

PumaBowfighterprocess.jpg

PumaBowfighterSkosula.jpg

PumaBowfighterSkotopp.jpg