Patricks 7 steg till bra seglingsvideo

Superbra tips från Patrick på Farr 30 Scandinavia. Och en het klass behöver ju heta filmer. Kom ihåg att den där galna undanvinden aldrig har hänt om den inte finns på YouTube.

Jag har ambitionen att filma mycket när vi är ute och seglar. Vi har nästan alltid kameror med oss och även om ambitionen inte alls har varit att få ut allt på webben utan mest använda i teamet för analys etc så har ändå väldigt lite blivit producerat. Detta beror till ungefär lika delar på att vi har för mycket ensidigt material som inte är kul att publicera samt att videoredigering är en tidskrävande process där man lätt går på pumpen. Av detta har vi lärt oss en del som vi skall försöka tillämpa den här säsongen och tala om i några artiklar framöver.

Själva har vi kört med en GoPro HD och en Lumix DMC-FT1. Och det är som Patrick skriver, ju mer det blir filmat ju lättare är det att klippa ihop något kul efteråt.

För att skapa incitament för fler att filma och publicera sin segling, så kommer vi att snart att utlysa en tävling för “Bästa seglingsfilmen 2011”. Stay tuned!

Disclaimer: jag är engagerad i Happy Yachting, som
kan ha intresse av produkter som nämns i artikeln.