Roslagen Sea Race | nyheter


Kul med race som tar nya tag. Roslagen Sea Race får nya banor och målgång i Furusund istället för Öregrund vilket gör det enklare att ta sig hem igen. Olika båtar seglar olika banor och målet är att hålla alla samlade under racet. dessutom är ju Furusunds Värdshus trevligt.

Två av mina favoritleverantörer, Nexus och Harken, är också med och sponsrar. Detta borde premieras. Christer Ahlbäck på Nexus säger:

Vi ser att denna segling har stor potential att växa och bli ett riktigt bra event. Seglingen kommer att avverkas genom skärgård som öppet hav. Både Nexus och Harken har många kunder som kappseglar, både på amatör- och elitnivå vilket denna segling inriktar sig mot. Det är en av de få tävlingar som fortfarande ger en besättning möjlighet att samköra sig både dag och natt inför Gotland Runt m.m. Tävlingen kräver inga dyra utrustningar som livflottar m.m. så även en båt med lägre ambitions nivå eller mindre budget har inga som helst problem att delta, tävlingen skall rikta sig åt bredden.

Vi vill vara med och gynna kappseglingen och detta är ett steg.

Tävlingen arrangeras av Norrtälje Segelsällskap och Lidingö Segelsällskap. Furusund har 80 platser i gästhamnen men man tror vi kan knô in några till. Men för att vara säker på att vara med så bör man anmäla sig i tid. Förutom vanliga SRS-klasser så välkomnas även doublehanded, entyp (vid minst 5 startande) samt flerskrov.