Skip to content

11 Comments

 1. Stefan
  May 28, 2011 @ 17:06

  Tjing på storskot eller travare? Ok att rodren är till hälften i luften, men storen drar ju för fullt. Hade ju gått betydligt långsammare om de dumpat skoten. Jag kan inte se att någon jobbar med skoten eller travare, de ser mest ut att stirra i panik på båten de är påväg att ramma.

  Reply

  • Hannu
   May 28, 2011 @ 17:43

   Jag tror att det är ont om plats, några sekunder innan smällen passerar dom en båt och efter den passagen ska dom styra undan båten dom krockar med och en annan som dom har på sin styrbordssida, hög fart och ont om plats tror jag.
   //Hannu

   Reply

 2. August
  May 28, 2011 @ 18:59

  Tittar man ordentligt kan man se att de släpper travaren hela vägen ned tills den går emot rorsman som sitter nere lä…

  Hur som, det känns som att det bara är en fråga om tid innan något allvarligt händer med dessa båtar. Förra tävligens kapsesjningar var ju inte direkt lugna och när man seglar denna typen av båtar i så trånga och byiga vatten som det verkar vara där i Istanbul känns det som man har tagit ett steg för mycket för att blidka medie-ivrarna.

  Reply

  • skipper Worse
   May 28, 2011 @ 19:06

   Man behöver ju inte vara pessimist och bakåtsträvare för att inse att allvarliga personskador kommer att uppstå här och kanske i AC. Alldeles för höga hastigheter och rörelsemängder och total avsaknad av skydd. Men det är naturligtvis ett medvetet val.

   Reply

   • Pelle Lindell
    May 28, 2011 @ 20:41

    Det var ju faktiskt en och annan som hade hjälm….inte helt omotiverat kanske?

    Reply

 3. Ewaluvan
  May 28, 2011 @ 20:22

  Förlåt en amatör – men varför har de hjälmar? Vad/vilka skador är man så medvetna om att man har med i sin “riskanalys”?

  Reply

  • Sebastian
   May 29, 2011 @ 11:03

   Har du sett klippet?

   Reply

 4. Dag
  May 28, 2011 @ 22:57

  Vad jag har hört i andra hand av vad folket på marström mumlade när vi var där förra året var att det inte går att släcka skoten tillräckligt snabbt för att de har galet mycket utväxling. Någon som vet om det stämmer?

  Reply

  • August
   May 29, 2011 @ 09:47

   Det skulle kanske vara en förklaring till att de släpper travaren istället för skotet? Jag tycker ofta det ser ut som att det inte räcker att släppa ned travaren när det verkligen börjar gå åt h-vete.

   Skall verkligen bli spännande att se hur AC45 – någon som vet om det går snabbare slacka en vinge?

   Reply

  • Johnny
   May 29, 2011 @ 09:50

   Är det inte så att storskotet inte är på talja utan på hydralik och inte går släppa fort nog och långt nog ??

   Reply

   • Dag
    May 29, 2011 @ 10:50

    så var det! idiotisk design, måste ju gå att göra bätte?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.