Fel på mätbrev i ORCi

capioystad-1.jpg
Senaste kapitlet av “oj, det är visst fel i mätbrevet” skrivs just nu i Finland. Den här gången är det ett ORCi-brev som inte stämmer med verkligheten, trots massor av dyra mätningar och datakörningar. Det är Salona 37 Audi (fd Capio) som har haft fel skrovfil och där ytan på kölen inte har stämt. Nu har man uppdaterat mätbrevet och GPH-talet har gått från 622 till 614.

Jag är säker på att ingen har haft koll på detta tidigare, och att Martin och gänget som hade båten förut har litat på de mätbrev man har fått. Men det är synd att sådant här skall komma upp i efterhand! Sedan var det väl skönt att man fick bli Europamästare i en ny båt, där vi hoppas att skrovfilen stämmer ;-).

Gänget i Finland har utgått ur de seglingar man seglat med det felaktiga mätbrevet.