Close
Skip to content

14 Comments

 1. Raketen
  Sep 18, 2011 @ 16:46

  Seriöst!

  Reply

 2. Jacksson
  Sep 19, 2011 @ 09:36

  Det borde alla göra så man vet hur flotten beter sig och de (där ibland jag sjäv) som har uppblåsbar flytväst hur den beter sig. Blåser den upp direkt eller någon meter under ytan (hammar utlösare måntro) mm…
  Fram för allt kan jag från egen upplevelse berätta att när de blåses upp så är det som Tyson gav dig en höger.
  Bra slut träning med lite extra kallt i vattnet håller med ovan talare “Seriöst!” eller ska vi säga föredömligt?

  Reply

 3. Steffe
  Sep 19, 2011 @ 10:17

  Det är nog mycket av säkerhetsutrustningen som man borde prova innan man hamnar i ett skarpt läge. Vart lämnar man en flotte för ompackning?

  Reply

 4. Jonas Helde Falk
  Sep 19, 2011 @ 13:37

  Vi är några stycken från Aero som genomgått “Offshore Personal Survival Course” på Kärringön via Sjösäkerhetsskolan. Efter den kanonbra kursen har vi pratat om att genomföra en sådan här liten säkerhetsöving varge år på vår egen båt. Nu när livflottar ska kontrolleras och packas om är det ett utmärkt tillfälle. På kursen genomförs utbildningen med mycket mera realistiska former men det är kanonbra att gå igenom och pröva utrustningen på sin egen båt. Rekomenderar varmt kursen för alla som inte bara havskappsegler utan även för familjen som tillbringar större delen av semestern i båten. Det är en enormt nyttig och rolig investering i sig själv. Första steget kan dock vara att göra som vi att prova utrustningen på sin egen båt innan den tas upp för säsongen

  Reply

  • Martin
   Sep 19, 2011 @ 14:31

   Många moderna livflottar är vacumpackade och en “ompackning” innebär bara att man inspekterar förpackningen och en fuktindikator innanför plasten. Något att tänka på innan man drar i utlösningen till sin flotte ;). Kan bli lite dyrare ompackning än väntat.

   Reply

  • Östen Öst
   Sep 19, 2011 @ 18:34

   Hoppa i sjön någon gång, utan flytväst, sen provar ni med flytväst. Notera skillnaden! Dvs om ni överlevde första övningnen, men det verkar ju vara den allmänna meningen här att flytväst är skit, och behöver bara användas på natten och i storm!

   Reply

 5. fills
  Sep 19, 2011 @ 16:06

  http://www.gbgflottservice.se/

  Bra priser och snabb service när vi har anlitat dem.

  Reply

  • Carl Fjallman
   Sep 19, 2011 @ 18:02

   +1

   Reply

  • anders svensson
   Sep 19, 2011 @ 19:27

   Vilken passande gatuadress!

   Reply

 6. Östen Öst
  Sep 19, 2011 @ 18:31

  Ärligt talat, seriösare hade väl varit att plocka på flytvästen alltid! Ni fatta ju nollkoll!

  Reply

 7. Micke
  Feb 5, 2014 @ 21:00

  Hej alla glada båtåkare.
  Tittar lite vad ni skrivit och reflekterar över ordet ompackning och vill redogöra lite för det.
  Ompackning betyder att en godkänd servicestation besiktigar flotten och där med blåser upp den och kontrollerar täthet och byter utrustning som har utgångsdatum samt väger co2 flaskan. Packar sedan i hopp flotten enligt fabrikantens instruktioner. Brukar ta ca 3-4 timmar och kostar ca 2450kr i grundavgift sedan tillkommer det som man bytt ut.
  Är det någon som undrar över något eller vill hyra en flotte för övning så är ni välkomna att ringa mig på Ekens Naval i Stockholm.
  Med vänlig hälsning,
  Micke

  Reply

 8. Niklas
  Oct 14, 2015 @ 15:04

  Håller ni till längre ner i landet så går det även mycket bra att kontakta oss på Dyk & Flottservice AB nere i Malmö. Både om ni vill hyra en flotte för övning, eller om ni vill att vi ska vara med och hålla en liten utbildning för er.
  Gör självklart även service på livflottar och flytvästar.
  http://www.bachmans.se/

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.