Fredagsintervju med Strömberg v47

vor111120_riou197.jpg
Dagens snack med Martin på Groupama. Foto: Yann Riou/Groupama Sailing Team/Volvo Ocean Race (VOR har nu rekordet för världens längsta credits).

Du har tidigare sagt att ni litar på er båt men hur känns det när även Puma drabbades av ett mastbrott?
Ja det är klart att man börjar fundera men vi vet inte exakt vad som hände med varken Puma eller Abu Dhabi så det är ganska svårt att dra några slutsatser. Det måste vara jättetungt för dem men jag hoppas att de håller humöret uppe och lyckas ta sig till Kapstaden i någorlunda tid. Det är oturligt för Puma att det hände mitt ute på oceanen också. När vi var tvungna att söka nödhamn med Ericsson i förra omgången av Volvo Ocean Race var vi bara runt 160 sjömil från land men detta är ju lite annorlunda.

Har ni haft några problem med båten?
Nej vi har inte haft några större problem hittills på resan och just nu är det mest mindre grejer och förbättringar på jobblistan vad jag vet. Vi har överlag inte behövt lägga så mycket tid på underhåll under etappen men om det är lite torrare väder, mindre vind och man känner sig utvilad så kollar man över sina ansvarsområden.

Fortsättning…