Intervjuad i Search

blurprofilesearch.jpg
Lite kul med en intervju i senaste numret av Search Magazine.

På relativt kort tid har bloggen blivit en naturlig del av den svenska seglarscenen. En av orsakerna till framgången tror jag ligger i Peters sätt att agera moderator på bloggen och skickligt navigera mellan högt och lågt utan att tappa den grundläggande drivkraften till varför vi faktiskt håller på med segling.

… det är väldigt kul att bloggen lockar allt från nybörjaren som vill komma igång till branschfolk och proffs som seglar Volvo Ocean Race och Americas Cup. För mig är det inte viktigt vilken båt man seglar eller var på jordklotet bara det är bra och inspirerande segling. Det är väldigt tydligt vad som fick mig att börja segla en gång i tiden och kan jag åstadkomma liknande effekt på folk idag har jag lyckats.

Vad vill du åstadkomma med bloggen? – Fler människor som kappseglar. Få den enskilda seglaren oavsett nivå att ta nästa steg. Det handlar om att göra det enklare för folk att kappsegla, undanröja hinder och det är väl där den mer allvarliga debatten kommer in där man skall ta politisk ståndpunkt och driva ett antal frågor. Jag får ibland frågan om att sitta mer professionellt i olika styrelser och arbetsgrupper men gjort bedömningen att jag gör mest nytta där jag är.