Fredagsintervju med Strömberg v7


Sammanfattining av Groupamas senaste ben. Kul att se alltihop i ett klipp i stället för i snuttar. Här finns senaste intervjun med Martin Strömberg, som verkar se fram emot Auckland. Vi andra ser ju fram emot etappen från Auckland till Itajai då det kanske blir lite “southern ocean action” till sist…

Prognosen till söndag säger upp till 40 knops vind.
Kan det bli den tuffaste etappstarten hittills?

På pappret ser det ut att kunna bli riktigt tuffa förhållanden men det är svårt att veta säkert innan man är där och det beror helt på hur det kommande lågtrycket är placerar sig. Framförallt är det den kraftiga sjön som kan bli lurig och det absolut viktigaste är att vi tar oss igenom de första dygnen helskinnade så att vi kan segla till 100 procent efter Filipinerna. Om man pajar båten innan dess kommer det bli svårt att komma tillbaka senare under etappen.

Att segla i de förhållanden som verkar vänta oss de första dagarna är inget man vänjer sig vid men det är något som vi måste ta oss igenom.

PS. I morgon lördag, 07.00 drar in-port-racet igång och på söndag samma tid är det etappstart. Live här.