Skip to content

9 Comments

 1. Mange
  Mar 5, 2012 @ 23:07

  Wallén den kanske störste talangen blev 5-2-7 på OS. På 17 år i Starbåt som blev det 1 VM silver. Mattias R blev 12:a på OS, brodern Stefan blev 18.

  Fredrik Lööf har serien 5-5-3-12-3 på OS plus 10 VM medaljer i OS klass varav 5 guld.
  Och Fredrik kör fortfarande på stenhårt och kämpar varje dag för att bli bättre.

  Vem skall berätta för vem hur det skall göras?

  Hilsen Mange

  Reply

  • Mr:G
   Mar 5, 2012 @ 23:44

   Jag är helt övertygad att Fredrik med flera vet exakt vad dom skall göra, problemet är att det vet också dom flesta andra i toppen!

   Reply

 2. Per
  Mar 6, 2012 @ 07:18

  Det känns som att star har 40% chans till medalj och sedan kanske 20% på finn och laser för övriga klasser skulle medaljrace vara ett grymt resultat. Sedan tycker jag Sverige är dåliga på att ta hand om duktiga seglare när de kommer upp i åren då verkligen skulle kunna ta medalj mellan 30-40 år. Då ska man bilda familj, ekonomin prioriteras och flytvästen läggs på hyllan. Tänk om ett stort företag kört 10 seglare med en okej lön över 3 OS..

  Reply

  • Attityd
   Mar 6, 2012 @ 13:21

   Tror att 2-3 av grabbarna i laserklassen kan ta sig till medaljfinal, men bara en av dem kommer att kunna lyckas där och det är han från KSSS. Han verkar vara stenhård och vill vinna, får han chansen så kan han ta en medalj på sitt första OS!

   Reply

   • Misilen
    Mar 6, 2012 @ 14:58

    Låt mig få påminna att bara en svensk per klass tillåts deltaga…

    Reply

  • Bertil
   Mar 7, 2012 @ 22:56

   Herrar 470 kan överraska!

   Reply

 3. Mr:G
  Mar 6, 2012 @ 10:09

  Jag vill nog gissa att Fredrik har 75% till medalj. Det kommer stå emellan Sverige, Brasilien, England, Tyskland, Norge, USA och 10 till ;=)

  Reply

 4. Magnus Olin
  Mar 6, 2012 @ 11:02

  Jag tror att Fredrik, Rasmus och Daniel har analyserat medaljracen till leda och vet vad som kunde gjorts annorlunda och vad som måste tränas ytterligare, men det gäller ju att få kommande medaljkandidaterna att lära av detta i sina förberedelser.
  Peter Sundelin sa till mig för länge sen ungefär så här: “Det spelar ingen roll hur man vinner, bara man vinner och gör det inom regelverkets ramar.” – Den inställningen gav både Peter och mig själv ytterligare några mästerskapstitlar. Min tolkning var att i medaljrace måste man ta fram det onda ögat, vara aggresiv, anfall är bästa försvar. Det brukar inte vara svårt att förutse de andra medaljkandidaternas planer. Det handlar egentligen om matchracing i en omgiving där många andra båtar stör och gör spelplanen mer komplex.
  Problemet i de beskrivna OS situationerna var ju också att våra svenska stjärnors motståndare var några av världens mest meriterade seglare, Torben Grel, engelska Laser och Finn stjärnor och att bygga upp ett mentalt övertag mot dem var kanske att begära för mycket. Då gäller det att fortsatt träna (inkl. matchracing och mental träning) och tävla och ha resurser till ytterligare satsning, så att självförtroendet växer successivt.

  Reply

 5. Bertil
  Mar 7, 2012 @ 22:31

  Till nästa Olympiad i Rio, bör man överväga att ha deltagare/reserver uttagna på tredje året i samband med landet kvalat in och sedan ge dem allt stöd att förbereda sig. Den/de som blir uttagna i Laser och Finn i juni i år skall ligga på topp i juni för att bli uttagna, sedan varva ned i tre veckor och upp i topp igen i juli. Det är psykiskt omänskligt.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.