Skip to content

4 Comments

 1. David
  May 17, 2012 @ 09:15

  Min gissning landar på en sydsvensk T24.

  Reply

 2. Feffe
  May 17, 2012 @ 11:26

  Ser ut som “Ulv”. Peter Sundman byggde en fantastisk fin T24 men jag har för mig att den hamnade i Tyskland när han sålde den. Detta är nog en annan, har för mig att Ulv hade svarta pulpits i aktern och svarta dyneema mantåg. Frän båt !

  Reply

 3. Dr. Cunningham
  May 17, 2012 @ 15:56

  Jovisst är det en T24. Designad av Tomas Wiberg. På hans kontor i Skånska Teckomatorp händer det spännande grejor: http://www.wibergdesign.com

  Dr. Cunningham

  Reply

 4. Peter Jocic´
  May 17, 2012 @ 17:28

  Ni är träffsäkra! Jodå det är en T24 och den är just nu på varvet i Lomma för att få kölen fastsatt. Det är den andra prototypen som gjordes i “speedstrip” och epoxi, dvs tunna träribbor med expoxi på in- och utsidan.

  Båten har har därför fast köl (bly+kolfiber) till skillnad från plastbåtarna som fick sänkköl. Ulv som ni refererade till ovan hade nog sänkköl tror jag. Min blir lite en cross-over mellan plast och “trä” varianterna eftersom huvudelen av materialet kommer från plastbåtsgenerationen.

  Jag köpe skrovet i Simrishamn för ett (bra) tag sedan och har sedan dess med hjälp av Thomas Wiberg sakta men säkert satt ihop båten. Om allt går väl så kommer hon att landa i Norra Hamnen i Helsingborg om ett tag.

  /Peter

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.