Close
Skip to content

15 Comments

 1. Erik J
  May 17, 2012 @ 22:23

  Så går det når en sponsor skal styre arrangementet……….

  Reply

 2. Johan
  May 17, 2012 @ 22:46

  Är det verkligen förlängt? I inbjudan står det fortfarande 18 maj och det var det dom hänvisade till ifjol.

  För att om inte jag mins fel “gjordes en liknande grej förra året” och när jag skulle betala inom den förlängda anmälningstiden så gick det inte betala för ordinarie avgift direkt med nätet på kort och när jag upptäckte det kunde jag inte betala inom rätt tid via bg/pg för att undvika avgift för efternamälan. Jag försökte mejla till arrangören, men de undvek frågan…

  Så frågan är om anmälningsavgiften verkligen är förlängd!?!?!? I fjol gjorde de en fuling medvetet eller omedvetet??? De var stenhårda med att jag skulle betala avgift för efteranmälan. Jag känner tyvärr igen den där “ändringen” från i fjol. Så det vore bra om de verkligen gick ut med att de är en förlängning så att de inte “missförstås”.

  Tyvärr är informationen dålig vad gäller Pater Noster Race vad gäller beräknad starttid och målgångstid. Det skulle underlätta för alla i planeringen med familjer.

  Reply

  • Björn
   May 17, 2012 @ 23:05

   anledningen till att vi förlängt anmälningstiden i år är att vi tyvärr inte fick ut inbjudan i önskad tid. absolut ingen fuling från arrangörens sida det kan jag lova. start tiderna kan jag inte men beräknad målgång är 16.00.

   Reply

   • Johan
    May 18, 2012 @ 09:27

    Tror inte att det var en medveten fuling! Vill bara inte hamna i samma läge som i fjol.
    Jag ser fram emot en rolig tävling med många båtar och bra bana. :-)Dessutom ser väderprognosen lovande ut, vad den nu är värd så här en vecka i förväg.
    Vore kul med STSS-video från årets upplaga.

    Reply

 3. Peter A
  May 17, 2012 @ 22:46

  Personligen tycker jag att förra årets bansträckning blev väldigt trevlig…

  Reply

  • Peter A
   May 17, 2012 @ 22:49

   …och jag hade också gärna sett lite mer information om bana och startider.

   Reply

   • Johan
    May 17, 2012 @ 23:05

    Jag tycker årets banområde också verkar väldigt kul och intressant.
    Men banan? Den har de ändra väldigt sent som de gjorde 2009. Vi uppfattade inte ett meddelande som gick ut sent under vår startprocedur att tidigare sen banändring var felaktig så vi seglade fel och en rejäl omväg… så frågan är varför man inte kan göra tre eller fler banalternativ (Oset Race, har skisser på flera alternativ – Mycket bra!) som alla vet om och kan planera efter. Det blir lättare för nya seglare att delta i tävlingen. I fjol fanns dock banan publicerad redan kvällen innan.

    Reply

 4. Niclas Dahlgren
  May 18, 2012 @ 09:46

  Då är J/92 Jalla representing Rådasjöns Segelsällskap anmälda också….

  Reply

 5. Peter Gustafsson
  May 19, 2012 @ 11:57

  Minst två (2) personer skall ingå i besättningen, varav en (1) skall ha fyllt 18 år. Deltagande båt med två personers besättning får inte kappsegla med ett ”shorthanded” SRS- eller SRSv-mätbrev

  Vad är anledningen till att man inte skulle få segla på sitt shorthandedmätbrev – som ju bara innebär en alternativ segelkonfig?

  Jag har svårt att se att man kan exkludera dessa båtar. Det är ju full möjligt att bara ha ett sådant mätbrev om man avser att köra på två hela säsongen? Eller måste man dp ha tvp exakt likadana mätbrev för att få lov att vara med i detta race?

  Reply

  • SWE54
   May 20, 2012 @ 08:56

   Vilket också innebär att man inte får segla solo… I’m out.

   Reply

   • Johan
    May 20, 2012 @ 09:35

    Solo – Hur fungerar Bohusracet solo? Är det “tvingade” delsträckor för Soloseglarna. Är det verkligen möjligt att segla en så lång bana utan att gå in i land och sova. Verkar lika vettlöst som att köra bil till Rom t o r Non-Stop!?!? Eller är jag bara en harig skrivbordsseglare?

    Reply

 6. Johan Sandin
  May 19, 2012 @ 16:33

  Idag har vår J/92S bytt ägare och heter nu Ninja. Vi har med varm hand lämnat över roder till Terese och Peter Amundin som tidigare framgångsrikt seglat NF Attack. Pater Noster race blir första utmaningen – lycka till!
  Carina och Johan Sandin

  Reply

 7. Johan
  May 20, 2012 @ 06:12

  Menar de inte båtar som seglas lika bra eller ska seglas med bara två man i besättningen? Typ C-55, Starbåt tro? Det gissar jag. Har inte t ex IF, H-båt, Folkbåt varit med i det resonemanget?
  Skulle SRS mäkta med ett SRS-tal för shorthand på samma sätt som båtspecifikt SRS-tal utan spinnaker.

  Reply

  • Peter Gustafsson
   May 20, 2012 @ 08:33

   Ett shorthandedmätbrev tar inte hänsyn till att man bara är två, utan är bara en alternativ segelkonfiguration (typ fock i stället för genua eller gennaker i stället för spinnaker). Så det finns ingen fördel i att segla med ett sådant.

   Möjligheten tillkom för att få fler att vara med även om man inte fick ihop besättning. Då känns det ju fånigt att ett kul breddrace som PNR skall vara mer restriktiva än alla andra.

   På samma sätt så hade StSS en kärvare definition av “shorthanded” på Tjörn Runt förra året jämfört med alla andra arrangörer i Sverige eller Norge. Varför?

   Reply

 8. Björn
  May 21, 2012 @ 10:51

  Om man vill så kan man boka middag och frukost till specialpris så kan man göra det t om 23:e maj på Salt & Sill. 250:- / pers. anmälan till http://www.saltosill.se eller 0304-67 34 80

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.