Close
Skip to content

7 Comments

 1. Pelle P
  Aug 6, 2012 @ 09:12

  Grattis Martin o Co till silvret, välförtjänt!!
  OCH MEGASTORT GRATTIS TILL PATRICK OCH ALLA FARR 30-SEGLARE SOM LYCKATS DRA IHOP DETTA!!!!

  Reply

 2. Patrick L
  Aug 6, 2012 @ 19:29

  Tack för uppmärksamheten, detta var fantastiskt roligt och det är bara sorgligt att så långa förberedelser är över på en vecka och att vardagen nu måste återkomma ett tag!

  Först och främst – stort grattis till Martin Strandberg och hela gänget på Farr Bar 2, ni seglade en fantastisk regatta! Svårseglat är bara förnamnet!

  Jag har under de senaste åren haft en vision om Farr 30 i Sverige och visst har jag jobbat hårt med klassen, men det är andra som har gjort det stora arbetet som gjort detta mästerskap till en framgång. Det känns lämpligt att tacka er här:

  – Tack till hela Sailing Båstad med Hans Ramne i spetsen! När vi började planera detta för nästan 18 månader sedan hade jag en känsla av att detta kunde bli riktigt bra, men ni har överträffat mina förväntningar på alla områden. Tracking, race village, BBQ och after sail på Pepes loft, middag på Sand, god stämning och en fantastiskt bra regatta på vattnet! Logistiken har fungerat mycket bra – jag var riktigt orolig när det skulle upp 130 Laserjollar samtidigt som vi skulle masta av och lyfta 19 Farrar på samma ställe men det funkade verkligen bra.

  – Tack till den operativa tävlingsledningen och alla funktionärer med Patrik Schander och Morgan Sundén i spetsen! Ert hårda arbete med att skapa ett rättvist mästerskap under de förhållanden som har rått under veckan har inte gått obemärkt förbi. Iskallt att blåsa av startsekvenser när det vrider för mycket och likaledes iskallt att fullfölja ett race där det närapå punkar på slutet. Hög kvalitet!

  – Tack till Henrik Sund som har organiserat mediebevakning för förbundets räkning, hanterat logistik med fotobåt, tankat upp den inför varje dag, hjälpt fotografer med båt och förare, filmat ombord med headcam och dessutom ingått i Orcas besättning, kört keyboard och hållit humöret uppe i besättningen även när det var motigt.

  – Tack till Gustav Morin som med engagemang och stor seglingskompetens varit ute och filmat och intervjuat hela dagarna och sedan har spenderat nätterna med redigering, kommentering och rendering för att släppa en film varje dag. Bra blev det också (fast det är ju inget nytt)!

  – Tack till Alan och Meredith BlockSailing Anarchy/Blocksail som älskar Farr 30-klassen och har ställt upp enormt sedan ägarna tog över klassen 2009. De har verkligen använt den bas i sociala medier som vi i klassen har lyckats bygga upp under ett par år. Massor av bra bilder och filmer har nått vår internationella publik på nästan 3400 fans, den virala spridningen var ca 10 000 unika läsare/tittare från 20+ länder under veckan som gått! För att vara en relativt liten kölbåtsklass är det väldigt bra!

  – Tack till Deneen Demourkas och Harald Brüning i internationella Farr 30-förbundets styrelse som trodde på mig och Strandberg när vi började sälja in Båstad som VM-arena för nästan två år sedan i Hyères. Ingen visste något annat än möjligen att man spelar tennis där, men man litade på vår bedömning och jag tror inte någon internationell gäst har anledning att vara besviken. Vi ökar nu fleet size på VM för tredje året i rad och jag slår vad om att vi blir fler än de 21 båtar vi hade i Newport 2008 om vi kommer tillbaka dit 2013!

  – Framför allt vill jag tacka alla er som har vågat satsa på att skaffa en Farr 30!!! Vi har nu kritisk massa i denna klass och jag ser fram emot fler täta event. Vi planerar just nu ett mästerskap i Marstrand nästa år (återkommer med detaljer) och för VM 2014 diskuteras bl.a Köpenhamn som är ett bra centrum för växande fleeter i Tyskland och Holland förutom närheten till Sverige och Norge. EM 2014 blir då sannolikt i Adriatiska havet dit även turkar, italienare och slovener har nära. Även om deras entypssegling har legat nere ett par år så har detta VM börjat väcka dem igen! Värdet på båtarna bevaras därmed bättre när tourbåtarna börjar försvinna från marknaden och det blir mer aktiva fleets på olika håll i världen igen.

  Sist men inte minst vill jag ta ta tillfället i akt att skicka ett stort tack till hela min besättning: Angel, Q, Rick, Zlatan och Sundet: Ni är grymt vassa seglare och gör seglingen på Orca rolig. Jag utvecklas varje gång jag seglar med er, jag tycker vi har oerhört kul ihop och jag ser redan fram emot nästa mästerskap! Love you guys!

  Reply

 3. Noel
  Aug 6, 2012 @ 21:35

  Jag stämmer in i kören! Bra jobbat!

  På relativt kort tid har Farr 30 i Sverige nått bra höjder. Maskinen hade en riktigt bra vecka och ser fram emot resten av Magic Cup!

  Utländska team fick svettas hårt!

  Reply

  • Gustaf Dyrssen
   Aug 7, 2012 @ 12:17

   Noel, Fin båtfart du ser ut att ha med dina nya segel. Bra jobbat.

   Reply

 4. Patrick L
  Aug 7, 2012 @ 13:41

  Update på antal läsare via Facebook: över 18 000 unika. Statistiken är lite sen.

  Reply

 5. Peter Gustafsson
  Aug 7, 2012 @ 20:35

  Nu finns Morins rulle från dag 4 ovan!

  Reply

 6. Pär Johansson
  Aug 8, 2012 @ 00:20

  bra rapportering från Farr 30 VM!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.