ORCi Worlds | trash talk

I dag drar ORCi VM igång i Finland. Det måste vara det största någonsin? I alla fall är det massor med bra båtar på plats och det är svårtippat.

Man kanske kan få några tips av att studera resultaten i Baltic Offshorw Week (här finns de som PDF).

I ORC2 (eller ORCB som det heter på VM), som jag tycker är intressantast, så var både Salona 37 Feelgood ocg First 36.7 Arken Zoo bra med, även om klassen vanns av en NM38S från Estland knappt före en holländsk Salona 37. Det kommer att bli tajt! Tips?

I ORCA så vinner en TP52 :-)

Något annat skvaller?

farr400boom.jpeg
Sedan måste man ju fundera på vissa av båtmecken. Om nu Farr har designat en High Performance Racer så hoppas man ju på att han har koll. Och vi har inte sett en sportig 40-fotare med spinnbom på ganska länge nu? Så är det vettigt att sätta på en 7 meters kolfiberbom bara för att segla ORCi? Beats me!