Skip to content

11 Comments

 1. Per L
  Sep 2, 2012 @ 19:46

  “Like” knappen nedtryckt!

  Reply

  • Fredrik Lönegren
   Sep 2, 2012 @ 20:28

   +1 gött, livet är int bara kappsegling
   Utseglingen i fredags till GranPrix och hemseglingen idag bjöd på farter uppemot 20, vrål kul.

   Reply

 2. F424
  Sep 2, 2012 @ 20:37

  Tror också att det var rätt beslut. Hemresan från Skagen idag blev ganska brant. Cheeta som satte gennakern från start försvann i lä norrut och fick snart riva för att ta sig upp till Rumbline. Två båtar satte spinn (naturligtvis var Ödman en av dem;-)) men hade också svårt hålla höjden. Vinden ökade under dagen och blev för oss som bara seglade med stor o fock i SOG 9-11 knop nästan AWA 90. Som mest såg vi 16 m/s på mätaren. Sjuk korssjö ett par distans väst Oset med två vågor som rullade in snett framifrån (!) upp på däck.
  Kul dag på havet. Några minuter mer än 3 timmar från Skagenbojen till Oset var iallafall pers för oss:-)
  //Niklas o Ola

  Reply

 3. cb
  Sep 2, 2012 @ 21:24

  Ser härligt ut! Vad heter låten?

  Reply

 4. Torgeir
  Sep 2, 2012 @ 22:23

  Fantastisk, kul båt !

  Reply

 5. Mikael Vesala
  Sep 3, 2012 @ 09:32

  Du missa nåt Peter! Visst fick vi riva och gå upp, men sen satte vi minsta genakern och då klarade vi nästan rumbline. Fick en helt galen resa med stadiga farter på 15-16 knop och låånga åkningar på 18 knop. Efter en halvtimme såg vi inte en enda båt bakåt och jag har aldrig sett så mycket vatten spruta över båten, döfräckt tyckte jag men inte GPS:en, den dog mitt på. När vi närmade oss land fick vi riva och navigera med papper, och att hitta stora oset i dis och 12-14 meters vind är en prövning. när vi hade koll igen så hissde vi och gasade igen, men vi tappade mycket där, så rekord sätter vi nog inte. Tack alla för en kul helg där många bjöd på sig själva!

  Reply

  • Peter Gustafsson
   Sep 3, 2012 @ 10:00

   Låter som en höjdare.

   Vi pratade just om dig igår och hur vått det skulle vara att segla Cheetah. Skönt att det mesta höll.

   Reply

   • Anders B
    Sep 3, 2012 @ 19:03

    Skönt att masten höll!

    Reply

  • Ulf brändström
   Sep 3, 2012 @ 19:39

   Jag har samma problem med min GPS (samma som din) när det blir blött. Tejpat och siliconat kopplingarna men är det en körig undanvind så dör den. Går dock igång när den har “torkat” ett dygn. Lösning?

   Reply

   • Mikael Vesala
    Sep 3, 2012 @ 21:38

    upptäckte att det var grönt av ärg i metallkontakten till extern GPS-antenn.. ska ringa Garmin och fråga om gpsen funkar utan den. isåfall är det bara att öppna lådan och knipsa kablarna till externantennen för att undvika ev kortis vid översköljningar..

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.