Race RigTig 2012 | söndag


Söndagens Race RigTig utanför Rungsted blev ännu gråare än lördagen. Men det kom också lite mer vind vilket gjorde så att Farr 400 med Jesper Bank till sist fick gasa på. Tyvärr hade man en tjuvstart i första racet och en DSQ i andra.

Här finns alla resultat.

Stort tack till North Sails som lånade ut sin RIB som fotobåt.


Många hade det trassligt. Här spinnakernedtagning på Farr 40.


Det var mycket motström i andra starten, och många båtar nådde inte ens linjen. Anmärkningsvärt att så få båtar hade kollat detta i den långa pausen mellan racen. I första start var ingen båt nära linjen och många fick slå för att komma iväg. I sista starten så hade 4 båtar fattat läget och klippte hela fältet för babord.


Bra action på Farr 400. Men jag blir inte klar på Farrs bulliga för. Den är i vattnet en stor del av tiden och det sprutar massor av vatten. Det ser fräckt ut, men kan det verkligen vara snabbt?


Mycket power på sträckbogarna i andra racet. Man har ju en så kallad chikan-bana där det blir 4-5 korta kryss- och länsben. Men när vinden vred inför andra racet så kan man inte lägga om den utan det blev sträck-halvvind-sträck-halvind-sträck-halvvind-sträck-mål vilket kändes otroligt synd med tanke på fin vind.

Vad är anledningen till att man kör dessa banor i stället för vanlig kryss/läns? Med en vanlig bana hade man antagligen kunnat få in tre rättvisa race under söndagen.