Skip to content

27 Comments

 1. Raketen
  Dec 17, 2012 @ 22:18

  Done! :)

  Reply

 2. Johan
  Dec 17, 2012 @ 22:41

  Hur får vi nu alla förnuftiga svenskar i allmänhet och seglare i synnerhet att lägga en röst och lägga den på den enda svenska guldmedaljen i OS 2012?

  Reply

  • Peter Gustafsson
   Dec 18, 2012 @ 08:18

   Bäst hade det ju varit om en ordentlig kampanj a la den ridsportförbundet drev förra året. Men det är för sent att dra igång det jobbet nu, utan det borde initierats tidigt i höstas.

   Så det är upp till oss om det skall hända något.

   Reply

 3. Hasse
  Dec 18, 2012 @ 07:42

  Självklart val! Hjälp till nu allihopa:-)

  Reply

 4. Anders
  Dec 18, 2012 @ 08:24

  Tyvärr får väl Sara Augustsson Ostholt priset. Ridfolket kommer att mobilisera för sin silvermedaljist. För övrigt blev Nicola Spirig årets damidrottare i Schweiz. Hon van ju OS-guld med nio tusendelar.

  Reply

 5. Tompa
  Dec 18, 2012 @ 08:27

  Röstat och postat på Facebook!

  Reply

 6. S/Y
  Dec 18, 2012 @ 09:36

  Det är bara att rösta – det är omstart i omröstningen så lätt vi ger oss väl inte?
  Rasmus Myrgren hade gott kunnat få varit med i omröstningen också! Vilken come-back!?!

  Reply

 7. Matthias
  Dec 18, 2012 @ 11:03

  Hela familjen har röstat.
  Nu ska hela seglarsverige ställa upp för Fredrik och Max.

  Reply

  • Bertil Engdahl
   Dec 18, 2012 @ 18:51

   Jag röstar varje dag! Delar på Facebook och vi får nu göra det jobbet som Seglarfgörbundet skulle ha gjort

   Reply

 8. Calle
  Dec 18, 2012 @ 20:51

  Ja Bertil, Seglarförbundet har ju aldrig gjort nåt för Fredrik o Max.

  Reply

  • Peter Gustafsson
   Dec 18, 2012 @ 23:34

   Nu vad det ju inte det det handlade om eller hur?

   Utan hur man effektivast vevar igång en kampanj för att killarna skall få Jerringpriset. SSFs ljumma inställning till sociala medier och kommunikation på nätet gör det otroligt svårt att aktivera seglarna nu.

   Vi hade en diskussion efter ridsportens “kupp” förra året, men man såg inte nyttan då och ville avvakta. Nu är det för sent att göra något bra.

   Det är inte raketvetenskap, men det kräver lite jobb och pengar. En kapmpanjsajt, lite bra media som funkar att sprida (var är filmklippen från medaljracet), lite intervjuer, Fredrik & Max som ber folk rösta, lite kul stunt i populärmedia,. emailkampanjker via klubbar & distrikt, … och man skulle så klart haft en plan klar så snart medaljerna var i hamn. Säkert inte alltid poppis bland seglarna – men nödvändigt för att promota sporten.

   Hörde att ridsportarna auktionerade ut en ridlektion med Sara Algotsson Ostholt i Musikhjälpen. Bra trick för att komma upp på radarn. Googla “Ridlektion Sara Algotsson” för 7000 träffar senaste veckan! Vad hade en coachingsession med Lööf/Salminen kunnat inbringa (i goodwill)?

   En annan aktuell jämförelse:
   Googla “Sara Algotsson Ostholt” = 2.420.000 träffar
   Googla “Fredrik Lööf” = 181.000

   Reply

   • Patrick L
    Dec 19, 2012 @ 11:04

    Måste vara något fel på min Google, jag får 1 290 000 träffar på Fredrik Lööf och 321 000 på Sara Algotsson Ostholt… :-)

    Vi är nog inte oense i sak. Men om man nu vill jämföra med Ridsporten så får man ändå komma ihåg att de har 33 anställda och en större informationsavdelning än hela vårt kansli inklusive förbundskaptenen.

    Gällande Jerringpriset så ser Juniorkronorna och handbollen också väldigt bra ut i Twitterflödet och på Facebook men jag kan inte se att deras förbund verkar ha gjort nämnvärt mycket mer än SSF gällande Jerringpriset. Kampanjandet sker på gräsrotsnivå där folk engagerar sitt personliga nätverk.

    Visst vill och bör förbundet kunna ta initiativ i alla möjliga kommunikationsfrågor, men det man ofta glömmer är att vi också måste prioritera våra medel stenhårt. Hittills har prioriteringen legat mycket på det sportsliga och i den mån förbundets verksamhet har bäring på uppnådda resultat så verkar det ju ha givit utdelning.

    Reply

    • Erik Barkefors
     Dec 19, 2012 @ 11:36

     Google tittar på vad du besökt för sidor tidigare och rangordnar svaren på sökningar utifrån detta. Alla får alltså olika träffbild på samma sökning.
     Själv fick jag 1,4 miljoner på FL och 321-tusen på SAO.

     Reply

     • Patrick L
      Dec 19, 2012 @ 12:05

      Sätter man dit citationstecknen blir det annorlunda, men det var inte poängen i min spaning. Peter har rätt i mycket av det han skriver. Dock: Ridsport är en ganska stor TV-sport i Sverige så skulle vi ständigt jämföra oss med deras siffror som baseline kunde vi lägga ned. Därmed inte sagt att det inte finns förbättringspotential och att man kan ha dem som förebild. Såklart.

 9. Patrick L
  Dec 18, 2012 @ 22:33

  Webrösten räknas endast en gång! Det snabbaste och bästa sättet när man har lagt sin webröst är att sedan ringa 099-209 06 (kostar 3:60). Man kan ringa hur många gånger som helst, så nu när X-factor är slut är det mina döttrars tur att rösta på Lööf & Salminen varje dag ända till den 14 januari. Sprid till alla och sätt igång och ring!

  Reply

 10. Patrick L
  Dec 18, 2012 @ 23:38

  Visst vore det bra om Seglarförbundet kunde lösa biffen, Bertil… Men här behöver nog alla vi seglare med våra nätverk dra vårt strå till stacken för att lyckas. Skall man döma av Twitter så ligger Juniorkronorna närmast till hands just nu, följt av handbollen. Och det är givetvis alla deras fans, inte förbunden, som fullständigt stormar hashtaggen #jerringpriset medan jag tror vi är 4-5 seglare som har pushat så här långt…. inklusive @seglarforbundet. Så det återstår mycket arbete för oss alla om Freddy och Max skall få detta pris som de är så väl värda!

  Viktigast är att alla förstår att man kan ringa 099-209 06 och rösta (kostar 3:60) och man kan ringa hur många gånger som helst! Så det är bara att ringa, rösta och framför allt: Sprid ordet till ALLA i era bekantskapskretsar! Skall seglingen ha möjlighet att ta hem Jerringpriset så krävs det att vi får även icke-seglarna att värdera Sveriges enda OS-guld tillräckligt mycket för att rösta så det ryker om det!

  Reply

  • MA
   Dec 19, 2012 @ 13:18

   Det är helt otroligt att en styrlsemedlem i SSF uppmanar till fusk! Skall vi sätta detta som en standard? Hur kul är det att vinna på grund av fusk?

   Reply

   • Patrick L
    Dec 19, 2012 @ 16:45

    Jag har aldrig uppmanat någon att fuska. Det är en ganska grov anklagelse men det får stå för dig.

    Reply

    • MA
     Dec 19, 2012 @ 18:41

     Men snälla Patrik, att ringa hur många gånger som helst är väl inte rent spel? Att rösta hur många gånger som helst! Att små ridtjejer och andra ungdomar organiserar sig kan man ju skylla på ungdomligt oförstånd, men det du gör är ovärdigt en ledamot i SSFs styrelse! Expressen och Aftonbladet har blivit tipsade (nya på Blur)!

     Reply

     • Pelle P
      Dec 19, 2012 @ 18:50

      Martin, var går (enligt svensk lag) gränsen för fusk?

     • Erik Barkefors
      Dec 19, 2012 @ 19:03

      Arrangörerna av Jerringpriset sätter reglerna och de godkänner bara en web-röst (förutsatt att man anger samma namn…).
      Däremot så är det fritt fram att ringa hur många gånger som helst och jag antar att det är pengahunger det handlar om där eftersom de får in en slant på varje samtal.
      Så fusk borde det inte kallas när man agerar utifrån de förutsättningar som arrangörer satt upp.

     • srsseglaren
      Dec 19, 2012 @ 19:08

      Om det upprör nu varför upprör det inte tidigare när andra röstar ?
      Verkar som det bara är av betydelse när MA anser att det skall vara viktigt ?
      Annat om samma engagemang kunde visats även tidigare men det kanske inte är så viktigt med vad som är rätt eller fel ? utan mer andra orsaker ???

      Bra Patrick L. att visa initiativ för Segling som ofta drar det korta strået i mediasammanhang :-)

     • Bosse
      Dec 19, 2012 @ 19:20

      Plocka från var set står att man inte får ringa obegränsat. Tror att arrangörerna gillar att man ringer så mycket som möjligt, ger intäkter.

 11. Fredrik Lönegren
  Dec 19, 2012 @ 09:38

  Surt att dom blev blåsta på Bragdguldet. Första gången det händer att man värderar ett OS guld lägre än ett OS silver.
  Därför har jag vädjat till mina vänner på Facebook att rätta till ordningen och rösta på Lööf/Salminen. GÖR DET ni också. Ni har ju massor med vänner på Facebook!!!

  Reply

 12. Erik Barkefors
  Dec 19, 2012 @ 10:10

  Har röstat på webben och nöjer nog mig med det.
  Verkar som om Jerringpriset är på väg att bli en generationsfråga pga obegränsad sms-röstning. De flesta röstningar går att manipulera och lyckas någon täppa till alla hål blir det skriverier om intrång i integriteten istället. Vi seglare får nog nöja oss med att seglare blev nominerade och titta på när den sporten med flest unga vinner priset…

  Reply

 13. Olle
  Dec 30, 2012 @ 16:41

  Hur gick det, när sker nästa omröstning?

  Reply

  • Patrick L
   Dec 30, 2012 @ 16:43

   Omröstningen pågår nu löpande och det är inga fler “kvalificeringssteg”. Den 14 januari stängs omröstningen, alla röster sammanräknas och vinnaren utses.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.