Dags att söka SRS-mätbrev…

SRS nu öppet för ansökningar.

Nu är SRS-systemet öppet för att ansöka om mätbrev – nytt, förnyat eller provmätbrev.

I och med att det administrativa SRS-systemet har öppnats och vi kan börja ta emot ansökningar för kommande säsong.

Nya avdrag för bogpropeller och ny bedömning av vattenlinjelängden hör till några av SRS-nyheterna 2013. Inför årets säsong blir det dessutom ännu smidigare att beställa SRS-mätbrev.

Tack vare direktbetalning med kreditkort via SSF:s hemsida blir det i år ännu enklare att skaffa sig ett mätbrev. Även den webbaserade ansökningsmodulen som lanserades 2012 har kontinuerligt reviderats för att bli mer användarvänlig. Båtägaren ansöker direkt via webben och får en egen inloggning till sitt mätbrev.

Det berättar Jimmy Hellberg, ledamot i SSF:s Tekniska kommitté, som tillsammans med Pelle Lindell jobbar på att utveckla SRS-systemet. Reaktionerna efter att nya beräkningsmodellen infördes 2011 var positiva:
– Nu har vi fått en röd tråd som håller samman alla båtar, säger Jimmy.

En ändring av bedömningen av den effektiva vattenlinjelängden och deplacementet är några av förändringarna som gjort att ett 20-tal båttyper i år fått uppdaterade data som påverkar deras SRS-tal.

Enligt Jimmy ska det framför allt vara lätt att skaffa sig ett mätbrev samtidigt som precisionen i mätetalen ständigt ökar.
– Vi hoppas att vi fortsätter bidra till att öka bredden av kappseglare.