Skip to content

15 Comments

 1. Anton
  Feb 27, 2013 @ 19:43

  Låt oss hoppas att dom lärde sig något Ifjol med antalet toaletter och duschar, bra om det finns fler än 6 toaletter och 4 duschar på 200 båtar.

  Reply

 2. peter
  Feb 27, 2013 @ 21:36

  Hoppas några arrangörer finns på plats i sälen och mora och tar del av hur man gör superarr med mycket folk. Det finns mycket att lära ifrån vasaloppet. Listan kan göras hur lång som helst, men ta tex containern med prylar. Kaos vid inlämnjing och ännu värre vid hämtandet. Det känns som att ksss och åf vill mycket nu så hoppas dom verkligen löper linan ut och gör ett arr som är välkomnande för alla.

  Reply

  • Calle D
   Feb 28, 2013 @ 13:23

   Kan bara hålla med om att Vasalopps-arret är fatastiskt. Har preis åkt “Kort-Vasan” för första gången och kan bekräfta att det är imponerande att se hur man managerar 10.000 pers och får det att flyta utan trassel (i alla fall var det mitt intryck). Här finns det säkert många guldkorn som går att plocka upp för en arrangör.

   Reply

 3. Peter Gustafsson
  Feb 27, 2013 @ 21:40

  +1

  Det är viktigt att deltagarna ÅF Inshore får rätt attention och inte betraktas som ett jippo eller utfyllnad för att något skall hända i väntan på att de “riktiga” båtarna tävlar på söndagen.

  Reply

 4. Pär Lindforss
  Feb 27, 2013 @ 21:48

  För min del innebär start i stan att vi kör in båten på torsdag och gör klart allt, sen åker man hem och grillar med familjen och kommer tillbaka på söndag morgon.=) Det kan finnas en nackdel med detta då det inte blir riktigt samma grej som att vara i Sandhamn dagarna innan start men familjen blir naturligtvis glad när man är borta färre dagar.

  Reply

  • Pär Lindforss
   Feb 27, 2013 @ 22:05

   Men när upplägget är som det är tycker jag att inshore racet verkar vara ett kul race.

   Reply

 5. Raketen
  Feb 27, 2013 @ 21:55

  Mmm..smakar på karamellen..
  Funderar på om man skulle segla upp båten. Ta racet, sen chilla någon dag i Sandhamn. Sedan sticka vidare på seglings semastern.

  Låter som det kan bli ett kul race.

  Reply

  • Peter
   Feb 27, 2013 @ 21:59

   tror nog också att det kan vara ett kul race.

   Reply

 6. BD Fisken
  Feb 27, 2013 @ 22:19

  Som kommande”utifrån” är den här citystarten upphov till blandade känslor. Vi norrifrån (hur många vi nu är…) seglar mest skärgårds eller banrace och saknar ett riktigt, RIKTIGT havsrace. Att hänga i Tjockhult ett par, tre dagar och dessutom inte se röken av både vänner och “fiender” från orten och sedan köra ytterligare ett skärgårdsrace innan havet äntligen öppnas, känns sådär. Men vi har å andra sidan full förståelse och gillande av den “synas-på-kartan-faktor” som seglingen behöver. Så, vi kommer nog ändå! Men snälla 08:or, häng på hamnområdet, kom ombord på en virre och var traditionellt närvarande som tidigare i Sandhamn. För vi gillar verkligen att slänga käft med er såväl efter målgång som – inte minst – före start. :-)

  Reply

 7. Tomas
  Feb 28, 2013 @ 09:03

  Kan bli riktigt kul, om det inte bara blir som att det är en regelrätt “utfyllnad” inför riktiga racet.

  Vore skitkul att ta båten in till Stockholm, hänga med dom stora grabbarna ;) och sen kappsegla ut till Sandhamn.

  Reply

 8. Stefan Johansson
  Feb 28, 2013 @ 09:14

  Kul! Ett bra tillfälle för uppvärmning inför offshore-racet.

  Blir det double-handed klass?

  Reply

 9. Mats V
  Feb 28, 2013 @ 11:25

  Vi kör Inshore – tror det blir kul!
  Har man inte tid med ÅF OR så är det här ett utmärkt sätt att ta del av festen och också bidra till den. Ju fler båtar – detso bättre reklam för seglingssporten.

  Team Boxer

  Reply

 10. Pelle Pedersen
  Feb 28, 2013 @ 11:32

  Spännande med ändrat varv på GR!! När använde man det senast?

  Reply

 11. nils virving
  Mar 2, 2013 @ 10:21

  Inshore race kommer bidra till ännu större PR för seglingssporten.Vanliga 70 och 80 talsbåtar kan deltaga utan betungande säkerhetsutrustning,för en del kanske in körsporten till nästa års offshore race.Skärgårdssegling är som bekannt mer trixit och ger fler möjligheter och tas sig fram än havssegling.Kampen blir hårdare och mer möjligheter till klipp ökar,en del pajsare kallar det för att det va för chansit!!!!Men vad fel dom har…..

  Reply

 12. Andre B.
  Mar 2, 2013 @ 17:55

  Intressant med ny bana. Men vad blir de nya navigatoriska utmaningarna?

  Mmm…
  Ok, skall Sandhamn och Alma passeras så har man ett race som i början inte skiljer sig så mycket mot tidigare om man skall ta sig ner mot Landsort och GD eller ner mot Gotska Sandön. Vad händer sedan?

  Blir det en bidevindsbog ner mot Knoll eller ut efter Visby och Gotland? Och sedan sträcbog upp mot Östergarn? HAr inte sån koll på statistiken men oftast känner jag att det handlat om bidevind om inte ren kryss sträckan Östergarn-Hoburgen.

  I och för sig svårt att säga nåot så länge inte bansträckningen getts…

  / Andre

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.