Skip to content

9 Comments

 1. HWR
  Feb 28, 2013 @ 10:06

  Kanske inte är så konstigt ändå. Om man får höra om en ny båtmodell eller ett tillbehör, t.ex. här på blur, då googlar man ju densamma, inte sätter man sig och börjar bläddra i tidningar. De båtmodeller och tillbehör som presenteras på mässor har man i regel redan läst om eller så är man ointresserad. Visst är mässan bra för att man kan känna och klämma på grejerna, men informationen, vikt, mått, bra/dålig o.s.v. har man antagligen redan skaffat sig via diverse internetsidor. Undantaget från detta kanske är personlig utrustning som kläder, flytväst m.m. Här är ju passformen viktig och måste testat i verkligheten, kanske på en mässa, men man har ju i regel redan tagit reda på om eventuella material och dess egenskaper samt vad andra som redan har utrustningen anser om den.

  Reply

 2. Peter Gustafsson
  Feb 28, 2013 @ 10:22

  Nej, det stämmer säkert. Men med mässans marginella betydelse så är det ju lustigt att både SweBoat och NorBoat har som främsta uppgift att arrangera mässor :-)

  Reply

  • Gerhard
   Feb 28, 2013 @ 10:33

   Party…?

   Reply

 3. Kalle Petersson
  Feb 28, 2013 @ 10:34

  Fast jag hade sett hundratals bilder på både J/111 var det fortfarande roligt att klättra omkring och inspektera båten på riktigt på flytande båtmässan. Jag tror snarare att problemet är att om man är intresserad av en båt så finns den aldrig på de mässor man besöker eller är alltid full med folk på de mässor man besöker. Det är ju enklare att bara ringa agenten och be om en visning så kan man oftast få det.

  Jag gissar att Blur3 kan göras tillgänglig för en intresserad köpare?

  Reply

  • Peter Gustafsson
   Feb 28, 2013 @ 10:45

   Så klart!

   Jag tror dessutom att t.ex. J/boats eller andra båtar där seglingsegenskaperna är i fokus måste säljas på provsegling. Att lägga en J/111 bredvid en Bavaria Vision för samma pris och hoppas på att familjen på mässbesök skall falla för den är nog att hoppas på för mycket…

   Reply

 4. srsseglaren
  Feb 28, 2013 @ 13:31

  Om man gillar segling så hänger man så klart på ställen där det finns bra info, gärna på Blur :-)

  Lite Bahamas island medication :
  http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=UJbG7256ZLY&feature=endscreen

  Samt info om bra boathandling oftast lönar sig:
  http://www.youtube.com/watch?v=YLMcKMzkWKw&feature=endscreen&NR=1

  Reply

 5. stapang
  Feb 28, 2013 @ 14:03

  Nja det blir fel slutsats att säga att mässor bara står för 11,5% av informatonssamlingen och att de därför är på nedgång. Tycker också undersökningen själv gör fel slutsats när man skriver att Internet är viktigast. Vanligast vore mer rätt.
  Respondenterna har svarat på frågan “…vilka källor man använt…” och tabellen summerar till 100%.
  Som vi vet har vi tillgång till internet 24/7 365 dagar om året. Det är logiskt att Båttidningar kommer på andra plats. Mässor som vi har en till max två per år kan därför inte komma särskilt högt.

  Om frågan hade varit vilken källor som “…varit viktigast…” eller “…haft störst inflytande på ett köpbeslut…”där an tex får betygsätta olika kanaler hade listan sannolikt sett annorlunda ut.

  Reply

  • Peter Gustafsson
   Feb 28, 2013 @ 15:29

   Summering av tabellen blir 271,9%, så man har markerat alla alternativ.

   Man kan inte dra någon slutsats av viktighetsgraden, men de facto har bara en av tio uppgett att man får information på mässor.

   Reply

 6. schvidja
  Feb 28, 2013 @ 22:47

  Jag började med att leta på internet, sedan fick jag prova båten en vecka med familjen och då blev det köp. Att klänga omkring på en båt som står på land på en mässa känns rätt ointressant, att hänga på båten när den ligger i vatten känns lite bättre men utan att ha seglat den skulle jag inte köpa ny båt. Jag köper inte en båt för mig själv utan alla användare måste få säga sitt annars har jag ingen besättning.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.