J/105-action på Stora Värtan

j105-handover-1
En fantastisk lördag i Stockholm… Tidig hotellfrukost inne i stan, sedan ut till Viggbyholm för slutleverans av den J/105 som jag ägde ett kort tag (jag fick den som inbyte när jag sålde min J/109). Idag innebar det en liten “clinic” i gennakersegling på Stora Värtan. 7-9 m/s och fullt drag med olika gennakers. Så fantastiskt kul – både för mig och nye ägaren (som såg ganska nöjd ut).

J/105 är ju en superfin båt. Styv med mycket vikt i kölen gör det till en bra shorthandedbåt, men på undanvindarna så kan man få den att gå riktigt fort. En sån skulle man ha haft (och seglat med) :-)

Sedan ner till Saltis för att spana in X-35:orna. Perfekt väder och fem race under lördagen. Just nu after sail med en bira i solen på Holmen innan det är dags att ta sig hem. Man var lite avundsjuk på de som seglade, men nu är det ganska nice att bara spana in de som meckar båt och bär segel…

Tänk om alla dagar var så här…

j105-handover-2