Skip to content

8 Comments

 1. Pelle Fälth
  Jan 5, 2014 @ 10:53

  Det är ju alltid roligt med nya båtar, eller titta tillbaka på äldre konstruktioner. Tex kan det vara kul att kolla på vad “vi” tyckte för ett par år sedan och se hur argumenten står sig idag. Minns att det var en hel del roliga diskussioner kring bidragen i Kelt Cognac Design Award eller vad den nu hette.

  Reply

 2. Erik Barkefors
  Jan 5, 2014 @ 11:01

  Instrument och navigation. Vad ska man börja med och hur ska man sen bygga vidare? Vad är kompatibelt och vad är blindspår? Vad är bara för tekniknördar och omöjligt för oss amatörer att utnyttja? Vad skiljer cruisingseglaren i farleden, klubbkappseglaren i hemmavatten, Watski2Starseglaren och Gotland Runt med full besättning?

  Reply

 3. Anders B
  Jan 5, 2014 @ 11:48

  Du kan ju uppdatera fördomarna. Känner mig mest som en Alltietttyp (utan att segla just en sån). Frånsett bilvalet (som kan vara vad som helst som inte onödigtvis tär på kassan för godis till båten)

  Reply

 4. Magnus
  Jan 5, 2014 @ 12:14

  Mer om båtar, båttest och mindre om SRS!
  Förbjud SRS diskussionerna :)

  Reply

 5. Tintin3
  Jan 5, 2014 @ 12:41

  Mer om: båtfix – hur t. ex. fixa layouter för enklast/snabbast/bekvämast segling, trimning – t. ex.alla nya rön om hur långt in focken kan skotas, gamla båtar – retrobilder och hur man håller dem moderna, nya båtar – vilka är trenderna? personporträtt – finns många intressanta kvinnor och män man vill veta mer om. Hur de tänker om segling och sina båtar.

  Mindre om: srs-orättvisor

  Reply

 6. Jocke
  Jan 5, 2014 @ 13:18

  Instrument är ett äme som både är svårt (kaliberering osv) och där det händer massor där skulle jag vilja ha mer… men även hur man kan förbättra layout/trim med smarta medel.

  Tex så används mycket mjuka infästningar (dynema o allt vad det heter) och gamla schacklar försvinner… där skulle jag behöva veta mer/hur

  Navigation/routing

  GRIB källor: SMHI skall ju öppnas upp i jan och en massa data blir tillgängligt för allmänheten. Användbart för seglare?

  Mindre av superyachts…

  Tack för en bra blogg!! Gör vintern lite kortare

  Reply

  • Henrik
   Jan 5, 2014 @ 18:09

   +1

   Reply

 7. Pelle Pedersen
  Jan 7, 2014 @ 08:45

  Mer av allt!!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.