Ganska många inlägg om segling


Detta är inlägg nummer 6.000 (sextusen) på blur.se. Helt sjukt egentligen. Finns det så mycket intressant att skriva om? Vem orkar läsa allt det där? Hur många timmar har det tagit? Frågor som man antagligen inte vill veta svaret på…

Det är i alla fall kul att titta tillbaka och se vad som har förändrats. Och vad som är precis likadant.

Läser man Wrap Up 2006 så ser man att det mesta är sig likt. Det var blekt och svårseglat på Gotland Runt, underbart väder på Hermanö Runt, fel i resultatlistan på Septemberseglingen och vi diskuterade hur vi skulle få fler att kappsegla?


Wrap Up 2007. Vi spikade klassen i Watski Skagerrak Twostar, J/109 levererades och man kan konstatera att kvaliteten på videoklippen inte var nåt vidare.


Wrap Up 2008 handlade om HP1030, hur vi organiserar och styr vår sport (eller inte) och nya SweLYS. Vi fick lite fart på J/109 och årets händelse var starten på Vendee Globe.


Wrap Up 2009. Klasseger och demolition Derby på Tjörn Runt. 21.68 knop på Skagerrak TwoStar. Årets snackisar var banbegränning på Tjörn Runt och respitregler (det var då det fightades som mest inom SHF).


Wrap Up 2010. Spik i Big Boat Challenge och Göteborg Offshore Race. Royal Blue-skandalen med efterspel hos SSF och tidningen Segling. Och så startade jag Happy Yachting.


Wrap Up 2011. Banrekord på Watski 2star med Baltic 50 Spirit, årets broach på Færderseilasen och så blev jag beskylld för att “ta över Svensk Segling”. Årets provsegling var så klart J/111.

Vad minns ni mest så långt?

Några minnesvärda inlägg?

Några bra diskussioner?

Några aha-upplevelser?