The story of Baltic Yachts

baltic_retro

Det är något visst med Baltic. När jag var liten skickade jag efter ritningar på coola Baltic-båtar och satte upp på väggarna i pojkrummet. Jag älskade de vinklade skotten och hur man så tydligt var en utmanare mot mer traditionella Swan.

I samband med att jag och Erik Lindgren seglade Watski 2star på hans Baltic 50 Spirit, så var vi också på varvet i Jakobstad och träffade legendariske PG Johansson. Det var när man precis hade sjösatt Hetairos, och det blev så tydligt att inget var omöjligt.

Hittade den här presentationen om varvets histora.

Kör på fullskärm och njut.

Everyone who loves sailing knows the fantastic sailboats built and designed by the Finnish boat yard Baltic Yachts. The yard recently celebrated it’s 40th anniversary and now the story of the yard is being told for the first time. PG Johansson, one of the founders of the Baltic Yacht boat yard, takes you on a trip through 40 years of yacht design leadership from a small hangar-like yard to becoming one of the most respected yards in the world.