Skip to content

13 Comments

 1. Peter Gustafsson
  Jun 2, 2014 @ 14:57

  OAKLEY CAPITAL REACHES AGREEMENT
  TO ACQUIRE NORTH SAILS EUROPE

  Oakley Capital’s investment will bring North Sails under worldwide ownership and management

  June 2, 2014, Newport, RI – Oakley Capital is pleased to announce it has reached agreement to acquire North Sails Europe A/S and North Sails A/S (together “North Sails Europe”), the exclusive licensee and distributor for North Sails’ sailing technology and products in Europe and New Zealand. The acquisition is expected to complete on June 30, 2014 and will complement Oakley Capital’s March 2014 acquisition of the US based North Technology Group.

  “We are delighted to be backing an iconic brand like North Sails,” said Peter Dubens, Managing Partner of Oakley Capital. “The acquisition of North Sails’ European distributor and licensee will allow the company to provide seamless service, products and technology to its clients on a global basis.”

  Through the sales, design and sail care teams, the North Sails lofts in Europe and New Zealand have worked closely with America’s Cup, Vendee Globe and Volvo Ocean Race teams to help them win on some of sailing’s biggest stages worldwide.

  “We are so pleased that North Sails in North America and North Sails in Europe are finally one,” said Tom Whidden, CEO of North Technology Group. “Thanks to Oakley Capital’s investment in North Sails, this common ownership and unified management will allow North Sails to better pool its valuable resources and talent from a worldwide team of sailmaking experts. This single global vision will create synergies and enhance sailors’ experiences throughout the world.”

  “Taking a lesson from our time on the water, constant improvement is critical to staying ahead of the competition,” explains North Sails Group global president Ken Read. “This merger insures North Sails’ ability to improve at a greater rate than ever before. In addition, it ensures North Sails remains at the forefront of sailmaking development. A stronger bond between our teams in North America with our teams in Europe and New Zealand will allow North Sails to take another dominate step forward in more efficient design and manufacturing, as well as a more consistent sales and service approach. It’s an exciting time at North Sails.”

  North Sails’ Europe operates sales and services sites in 13 countries and has manufacturing sites in six countries. The European based team will continue to work with clients in a variety of sailing demographics. One Design sailing and sail development will remain critical for North Sails in Europe and worldwide, designing and producing sails for approximately 150 one design keelboat and dinghy classes. North’s patented 3Di and 3DL three-dimensional sail technology will continue to be developed and delivered to thousands of boats each year. Paneled sail manufacturing will also remain at the forefront for both cruising and racing sails across Europe and New Zealand.

  “I am extremely happy that Tom Whidden and our team have managed to bring the North American and European North Sails teams together under Oakley Capital’s new dynamic ownership,” said Ib Andersen, Chairman of North Sails Europe. “The consolidation will enhance North Sails’ capacity to provide the best sails, sail care, and the leading technology in the sailing industry. While we continue to think global, North Sails is now better suited to act local.”

  Oakley Capital’s investment in North Technology Group as well as this complementary acquisition of North Sails Europe will assist the management team in growing and further developing the North Sails brand to ensure it remains a leader in the marine industry.

  Reply

 2. SWE54
  Jun 2, 2014 @ 16:04

  Klassiska Regattan 6e juni, Långedrag. Drake, Andunge, Nordisk Folkbåt, Stjärnbåt, K 6, Långedragsjulle, GKSS-eka, Koster, Segelkanot, Skärgårdskryssare och liknande klasser.

  Reply

 3. Peter Gustafsson
  Jun 8, 2014 @ 18:04

  Lite resultat från Sandhamn Open. Måste väl anses som en överraskning att Happy Yachting slår Matrisen i Farr 30? Jag hade på förhand dömt ut tyskarna på Topas eftersom de svenska teamen körde så mycket mot varandra. Men det var för tidigt…

  http://www.ksss.se/Kappsegling/Kappseglingar/Sandhamn-Open-Ban/Resultat/

  Blixten går direkt från en 5:e-plats i Marstrand till överlägsen vinst på SM.

  http://www.ksss.se/Kappsegling/Kappseglingar/Sandhamn-Open-Hav/Resultat/

  Verkar ha gått lite trögare för några av de båtar som brukar toppa. Någon som var på plats som har en rapport.

  Förresten, har SRS-seglarna bett om 2 distansrace (varav ett slutade med DNF flör hela fleeten), eller finns det någon anledning att man inte ger dem lika många fina banseglingar som ORCi-båtarna?

  Reply

  • Anders
   Jun 9, 2014 @ 07:17

   Vi såg fram emot två dagar med kul banracing men det blev snurra-snurra kring några pinnar istället. Trist tycker jag, det saknas en bra tävling på ostkusten som erbjuder bana för oss SRS-hojar.

   Att det dessutom bara var tolv SRS-båtar med gjorde inte saken bättre – en del av tjusningen med SRS är (tycker jag) de stora startfälten.

   Vi kommer nog inte tillbaks till Sandhamn Open nästa år. Synd, för Sandhamn är ett fantastiskt ställe att samlas i!

   Reply

  • Peter Gustafsson
   Jun 9, 2014 @ 07:35

   På inbjudan känns det ju som att man skall få samma sak om man kommer dit och seglar SRS? Och tidigare år har väl SRS kört bana precis som ORCi?

   http://www.ksss.se/Kappsegling/Kappseglingar/Sandhamn-Open-Hav/Inbjudan/

   Har man inte på annat sätt meddelat att ni INTE skall få segla bansegling, så tycker jag att det är falsk marknadsföring :-)

   Reply

   • Anders
    Jun 9, 2014 @ 10:40

    Jo, när jag anmälde oss för ett bra tag sedan var det bana + havssegling utannonserat. Jag har inte bevakat inbjudan på nätet så jag vet inte om det är ändrat eller står någonting annat där nu. Fick i alla fall, mig veterligen, ingen ping på mail eller liknande om att det inte skulle bli bana. Vi fick reda på det kvällen innan har jag för mig. Nu är det ju absolut inget fel med att få lite havsträning på det sätt vi fick, men en stor grej (för oss) med just Sandhamn Open är ju möjligheten att få segla välordnade kryss-länsbanor en bit ut på vattnet. Vi som mest kajkar runt kring Lidingö får ju sällan någon sjö att styra i :-)

    Tyvärr fick jag känslan av att “vi startar familjebåtarna/SRS först så slipper vi dem tills de vinglar tillbaks i mål på eftermiddagen, så kan vi (tävlingsledningen) fokusera på ORCi och de andra klasserna”. Jag fick lite den känslan när jag talade med de andra båtarna efter att fredagens distansåka blev inställt, pga att ingen hann i mål på stipulerad tid (kl 16). Kl 1530 frågade jag tävlingsledningen på VHF hur de hade tänkt sig kring en ev avkortad bana, och det blev en spännande diskussion med flera andra båtar inblandade. Spelade ingen roll för oss, vi låg absolut stilla längst ut vid Alma i 0-2 knops vind, så vi hade redan startat motorn så vi ens skulle hinna in till hamn i någorlunda tid.

    Om man vill ha breddseglingen kvar (SRS) behöver man bädda lite bättre för oss, tycker jag. Det är väl trots allt från SRS man kanske tar steget till ORCi som åtminstone för mig känns mer seriöst. Nu är nog vi inte målgrupp för en superseriös satsning, vi gillar att hänga i Sandhamn på after-sail, ta en kall i solen, äta något gott och ljuga lite med båtarna runtikring! :-)

    //Anders, J/105 Novus Consulting

    Reply

   • Peter
    Jun 9, 2014 @ 14:55

    man har ju varit specifikt med banor för SM men inget angivit för SRS (pkt 6.2). under pkt 9.1 anges bara att banor meddelas skriftligen vid skepparmöte.
    Det är väl inbjudan som gäller och där finns inget om att det är bansegling för SRS. man kan visserligen hävda att just det, dvs. typ av bana för SRS saknades i inbjudan. Åt andra sidan möjliggör skrivning val av banan för arrangören.

    Reply

  • Patrick L
   Jun 9, 2014 @ 11:47

   Vet inte om det var så väldigt mycket överraskning att Happy Yachting slog Matrisen. Det var precis samma situation förra året om jag minns rätt, de var lika på poäng inför sista seglingen – hyfsat tight! Stort grattis till gänget på Happy Yachting som nu får sätta sitt namn på klassbucklan för första gången! Väldigt kul också att hela sex båtar spikade något race på ett SM. Extra roligt var att vi hade två nya team som vad med för första gången och nog hade en kul och intressant helg där de fick lära sig en hel del om Farr 30-segling och inte minst hur sociala och trevliga alla är. Sist men minst jättegrattis till Topas som vann regattan på jämn segling. Topas har seglat Farr 30 i många år och brukar vara med i det övre skiktet, kul att de fick knyta ihop säcken denna gång! Nu ser vi fram emot Farr 30 VM i Köpenhamn i Augusti. Klassen har vuxit till i Tyskland och vi har ett par studentteam från England och Holland på gång att chartra båtar för att vara med.

   Reply

 4. srsseglaren
  Jun 8, 2014 @ 20:57

  2:an och 3:an hamnade på samma poäng ngn med koll på vad som avgör ?
  Antal spikar, bäst av senaste inbördes möte ?

  Reply

  • Peter Gustafsson
   Jun 8, 2014 @ 21:07

   A8 LIKA SLUTPOÄNG I EN SERIE

   A8.1 Om slutpoängen i en serie är lika för två eller flera båtar ska deras poäng i varje kappsegling listas från den bästa till den sämsta. Första gången det finns en skillnad, ska den båt (de båtar) som har det bästa resultatet placeras före. Inga borträknade resultat ska användas.

   A8.2 Om två eller fler båtar fortfarande ligger lika, ska de placeras i den ordning de placerade sig i den sista kappseglingen. Om några fortfarande ligger lika, ska man använda näst sista kappseglingens resultat osv. tills de skiljs åt. Även borträknade resultat ska användas.

   Kappseglingsreglerna kan verkligen rekommenderas ;-)
   http://www.svensksegling.se/ImageVaultFiles/id_10714/cf_32/KSR%202013-2016.PDF

   Reply

 5. srsseglaren
  Jun 8, 2014 @ 21:19

  Tackar,
  Jo men dom ändras ju under tiden : )
  Vore roligare att ha kvar särräkningen mot slutet av regattan för att hålla liv i möjligheten att förbättra sig ?
  (Kanske borde förnya regelkunskaperna istället för att hänga på nätet ?)

  Reply

 6. Peter Gustafsson
  Jun 8, 2014 @ 22:20

  Pantaenius Buohusracet har nu 182 anmälda och några tillkommer säkert. Anmälningstiden går ut 2014-06-27

  Borde räcka för att knäcka deltagarrekordet från i fjol. Tittar man på antalet startande 2008 och framåt så har man vuxit ganska stabilt: 12 – 62 – 141 – 137 – 134 – 164

  http://www.bohusracet.se/

  Reply

 7. ahlback
  Jun 9, 2014 @ 12:55

  Roslagen Sea Race startar ju oxå på fredag från Bosön, Lidingö och målgång i Furusund. Vacker nattsegling genom skärgården. Egen klass för shorthanded. http://www.roslagensearace.se

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.