Danska Team Trifork nya i M32 Cup

sapextremesailingteam

Ambitionen med M32 Cup har ju alltid varit att det skall vara en serie med de bästa seglarna från de Skandinaviska länderna. Och i samband med att vi nu kör i Köpenhamn nästa vecka så kan vi också annonsera att Team Trifork som nytt team i en helt ny båt.

Vi känner igen teamet som ju seglar Extreme Sailing Series som SAP Extreme Sailing Team. Och det är ju inget fel på meriterna hos Jes Gram-Hansen, Rasmus Kostner, Christian Kamp och Brad Ferrand (se nedan). Att Christian Kamp och Fredrik Lööf är lagkamrater på Artemis gör ju inte saken sämre.

Jes Gram-Hansen säger;

“This is a great opportunity for the team, we are thrilled to join the line up of M32 Cup with such a highly competitive fleet and such a professionally delivered event, including a host city on home ground. We are very grateful to our sponsors Trifork for supporting our entry.”

Det kommer att bli ett väldigt speciellt event. Vi startar på lördag i Malmö där vi är final på deras lyckade Malmö Sail Week. Vi seglar vid Scaniaplattan nedanför Turning Torso lördag-söndag och i inre hamnen vid dockan måndag-tisdag. På onsdagen kör vi ett race över till KDY och Tuborg Havn. Samtidigt flyttas också race village över dit på något magiskt sätt. torsdag-lördag seglar vi utanför KDY som ju också arrangerar VM i Farr 30.

Hela programmet finns här eller som PDF här.

M32-Cup-MMO-CPH-2014-1

Jes Gram-Hansen
Co-skipper of the SAP Extreme Sailing Team
2013: 3 Podium Places in the 2013 Extreme Sailing Series
2013: Record holder and line honours with the SAP Extreme Sailing Team at Kieler Woche Welcome Race (33 minutes off previous multihull record with a result of 2 hours, 6 minutes and 50 seconds)
2011: Co-founded Extreme Sailing Team with Rasmus Kostner
2010: 1st ISAF Team Offshore World Championship
2009: 1st Match Racing Championship – Danish National Championship

Rasmus Kostner
Co-skipper of the SAP Extreme Sailing Team
2013: 3 Podium Places in the 2013 Extreme Sailing Series
2013: Record holder and line honours with the SAP Extreme Sailing Team at Kieler Woche Welcome Race (33 minutes off previous multihull record with a result of 2 hours, 6 minutes and 50 seconds)
2012: Olympic Tactical Coach, Match Racing/Laser/49er, Palma.
2011: Founded Extreme Sailing Team with Jes Gram-Hansen
2008: Volvo Ocean Race, joined the overall winning Team Ericsson as Tactician for in-port Races.
2007: 6th Louis Vuitton Cup with Mascalzone Latino, as tactician in all fleet starts and match races in Acts and LV cup.

Christian Kamp
Denmark’s Christian Kamp joins Team Trifork and brings a great deal of experience combined with a solid record as former Team Origin trimmer, and in his current role as a member of the Swedish Americas Cup Team, Artemis Racing, a challenger for the 35th Americas Cup.

Brad Farrand
New Zealand’s Brad Farrand, will bring his Extreme 40 skills to the line up since featuring in the 2013 Extreme Sailing Series, as both bowman/tactician and presently with the SAP Extreme Sailing Series.