Skip to content

15 Comments

 1. Peter Gustafsson
  Sep 30, 2014 @ 07:52

  Vad tyckte ni?

  Jag tyckte det blev ganska bra, och kan man bli ännu lite mer personliga i kommande avsnitt så hade det varit roligt.

  Sedan har jag svårt för den bombastiska berättar-rösten. Den funkar fint i en 30-sekunders promo, men den kändes fel i ett program där man försöker jobba lite med nyanser. Brytningen mellan en klassisk Volvo-spot och en engagerande berättelse blev lite väl stor.

  Reply

  • Mats V
   Sep 30, 2014 @ 12:03

   Hans röst har använts mycket flitigt av stora telekomföretag i säljande sammanhang. Det avspeglas i tonläget som precis som du säger känns fel här. Annars överraskande bra program, proffsigt och snyggt.

   Reply

   • Seb
    Sep 30, 2014 @ 20:15

    På tal om röst så låter Sofie som om hon har andats helium.

    Reply

    • Seb
     Oct 1, 2014 @ 20:02

     Äntligen slipper vi tramset där media framställer sporten med floskler som “friska gossar med vind i seglen”. Detta är unikt bra och plötsligt är segling seriöst.

     Reply

     • Hannu
      Oct 2, 2014 @ 08:12

      Varför har segling varit “oseriöst” tidigare?

 2. Stefan Aaröe
  Sep 30, 2014 @ 07:58

  Tycker att det blev riktigt bra. Hade varit kul med ett liknande program med alla teamen. Inser ju såklart att det varken finns pengar eller publik för det men ändå. ;)

  Reply

 3. Seb
  Sep 30, 2014 @ 10:54

  Tjejerna framställdes som onödigt “långt ifrån” männen, men kanske är TV-upplägget att de skall växa med uppgiften när killarna visat dem. Produktionen fick Samantha Davies och de övriga fyra att se helt handfallna ut. Det var först när tjejernas meritförteckningar nämndes som tittaren förstod vilken kompetens alla besatt. Bra timing inför starten och de kommer att få många fans.

  Reply

 4. Johan
  Sep 30, 2014 @ 20:14

  Jag blir irriterad hur förälder-barn biten framställs. Männen har ju lämnat sina barn heltiden men nu framställs det som ett något nytt bara för att det är mammor det handlar om. Känns som en omodernt. I övrigt gillar jag serien och skulle gärna vilja se mer sånt om segling

  Reply

  • Anders
   Oct 2, 2014 @ 08:50

   (Nu ligger jag en dag efter med mitt tittande)
   Många fina seglingssekvenser, tyvärr är de bästa flitigt använda. Såg samma överflygning många gånger i del 2.

   Jag tror att man försöker belysa frågan varför en kvinna skulle känna mer skuld med att lämna sitt barn än män. Tyvärr tolkar inte flera av oss det så.

   Sen tycker jag det är synd att tjejerna trots sin enorma meritlista framställs som kompletta gröngölingar som bara lyder order. Tveksamt att det var så. Jag hoppas att den vinklingen är vald för att vi efter fyra avsnitt skall ha sett en fantastisk utveckling.

   Det enda som jag är orolig för (inte bara i programmet) är att man just nu håller på att spänna bågen rätt hårt. “Aldrig någonsin tidigare har en tjejbåt fått tävla på samma villkor ekonomiskt och sportsligt” Jag hoppas verkligen att de kommer vara med och slåss med de andra. För om de inte hänger med blir debatten lika rolig längre.

   Jag njuter av att se så mycket segling på TV i en påkostad produktion, sen att det blir lite såpa, pusskramgråtaTV det lockar nog lite fler än oss inbitna. Det får vi leva med.

   Reply

 5. Peter Gustafsson
  Oct 2, 2014 @ 09:24

  Jag är lite fascinerad över hur svårt man har att hitta tillräckligt bra tjejer?

  I programmet framställs det som att det här är det bästa av de bästa, och då blir ju bilden att det är förbannat tunt med tjejer som kan, och vill, segla stora båtar. Jag förstår dramaturgin, men det ger ingen rättvisande bild över hur det ser ut. I bekantskapskretsen finns ett antal tjejer som hade klarat sig fint i konkurrensen.

  Det var ju ett antal riktigt bra tjejer som tackade nej – undrar om man kommer att beröra det? Det hade gett ytterligare djup till storyn (allt är kanske inte rosenskimrande ens i det här projektet), men det kanske är lite känsligt…

  Reply

  • Anders Dahlsjö
   Oct 2, 2014 @ 09:45

   Svårt och svårt, man har ju lite lagt ribban när man börjar leta. Av de som togs ut tidigt var det tidigare VOR seglare eller seglare som är vana att segla stora tävlings båtar, större än vad som funnits härhemma på länge. Ideálet hade väl varit att ha 6 månaders seglarskola för att lära sig segla VO70 för att sedan se vilka som passar för seglingen. I Ericsson projektet kom vi många nordbor från AC och fick segla mixat med erfarna VOR-veteraner. Då är det inte så svårt att lära sig alla knep och hur båten skall trimmas. I SCA är det bara 4-coacher som skall överföra allt detta. Inte konstigt at det tar lite mer tid. Att det var 14 år sedan en tjejbåt var med sist gör ju urvalet ändå skralare och då var det VO60. Men dokumentären är riktigt bra tv, troligen även för en icke seglare. Jag hoppas tjejerna har en chans och inte bara kommer segla i kölvattnet!

   Reply

  • Anders
   Oct 3, 2014 @ 15:40

   Jag misstänker att en anledning kan vara att man väntade ut vissa seglare som man trodde skulle passa då de var uppbundna i andra projekt, tex Dee Caffari, och då är det dumt att ha kontrakterat andra. Men de måste hålla andra varma ifall det inte skulle funka.

   Reply

 6. Hans Helgesson
  Oct 3, 2014 @ 10:57

  De klarade ju sig helt OK i Fastnet…

  Reply

 7. Jan Jakobsen
  Oct 5, 2014 @ 18:48

  Tycker man har gjort ett ok repotage, kul att tjejerna kan få samma möjlighet med bra
  båtar och segel. Mycket mediabevakning vilket kommer att sporra fler att satsa på segelsporten.

  Reply

 8. srsseglaren
  Oct 18, 2020 @ 06:56

  Announcement
  The She Sailor Sea story series sänder på Zoom.us 20:a October kl.8.30 EST.
  https://www.youtube.com/watch?v=EW_cC6cmwxU
  https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_u6ZB1ekUQsa3TTu2qP0Fzw

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.