No ordinary women

noordinary

Den här veckan, med start i kväll 18:55, så missar man inte TV-serien No Ordinary Women med Team SCA.

Måndag – torsdag 29/9-2/10 kl. 18.55

Följ kvinnorna som ska spräcka den manliga dominansen i Volvo Ocean Race

Män, män, män – väderbitna män. Kvinnor har aldrig fått tävla på samma ekonomiska villkor som männen i världens mest exklusiva världsomsegling Volvo Ocean Race. Nu vill den svenska båten Team SCA ändra på det med en helkvinnlig besättning som ges samma resurser som männen. I tv-serien No Ordinary Women följer vi Team SCA i med och motgång under fyra avsnitt på TV3.

Eftersom kvinnor aldrig fått chansen att tävla med samma resurser som männen finns det få kvinnor med erfarenhet från världens tuffaste världsomsegling Volvo Ocean Race. I No Ordinary Women följer vi hur några ärrade världsomseglare sätter ihop Team SCA – en helkvinnlig besättning som består av kvinnliga seglare i världsklass, där vissa tävlat i OS.

Sedan börjar förberedelserna inför Volvo Ocean Race, en nio månader lång segling på världens mest krävande hav. Det handlar inte bara om att lära sig den Formel 1-liknande segelbåten, utan även om hård fysisk träning. Kappsegling på stormiga hav kräver en elittränad besättning.

Volvo Ocean Race är en mycket riskfylld tävling där båtarna ibland seglar i vindar på upp till 110 km/h på Södra Oceanen, hundratals mil från närmsta kust. Enligt seglingslegenden Magnus Olsson har tävlingen sammanlagt drabbats av sex “albatrosser”, det vill säga sex människor som spolats överbord och aldrig återfunnits. Därför krävs perfekta förberedelser för besättningen, och det är de erfarna coacherna som ska överföra sin erfarenhet till dem.