Mästarnas Mästare | Trash Talk

Till helgen är det dags för Mästarnas Mästare i Båstad.

Planen var att att man skulle kunna köpa sig en kvalplats via “Wild Card Guest” på fredagen, men man fick bara ihop 3 team. Lite marknadsföring kanske inte hade skadat…

Är det någon som vill tippa årets vinnare?

Nytt för i år är att man kör i J/70. Kommer det att göra någon skillnad för seglarna?

Något annat skvaller?

Det kommer att sänas live och man kör troligtvis tractrac precis som förra året.

Uppdaterad deltagarlista finns här (är det inte festligt att det är 36 klasser med en ellet två deltagare i varje – sjysst system).

606 Jonas Berntsson
2.4mR Stellan Berlin
29er Adrian Salamon
29er Erik Nevhagen
A22 Joakim Rodebäck
C55 Per-Erik Johansson
CB66 Racer Fredrik Åstrand
Drake Martin Pålsson
E-jolle Kille Albin Börjesson
E-jolle Tjej Vilma Bobeck
Farr 30 Johan Qviberg
Finnjolle Björn Allansson
Formula 18 Leff Dahl
H-båt Henrik Edman
IF-båt Pontus Rosberg
J/80 Johannes Bergh
Kona One Hans Nyström
Laser Master Martin Wigforss
Laser Radial Dam Josefin Olsson
Laser Radial Kille Victor Pantzare
Laser Radial Tjej Julia Carlsson
Laser Std Emil Bengtson
Laser Std Herr Jesper Stålheim
M22 Stefan Hultgren
M30 Henrik Janmark
Matchracing Johnie Berntsson
Matchracing Ungdom Jakob Klitte
Melges 24 Tomas Skålén
Neptunkryssare Per-Arne Larsson
OK Jolle Thomas Hansson-Mild
Optimist Tjej Alice Moss
RS 500 Malin Broberg
RS Feva Linus Berglund
Snipe Lucas Örn
Trissjolle Bo Rogalin
X-35 Douglas Eklund
Zoom8 Elin Ax Karjel

Seglingseliten tävlar om mästartiteln i Båstad 11–12 oktober
– dessutom Årets utmärkelser och Hall of Fame

Våra bästa seglare gör i helgen upp om svensk seglings mest eftersträvade titel; Mästarnas Mästare. Den 11-12 oktober tävlar i Båstad OS-medaljörer, rutinerade seglare och unga talanger mot varandra på lika villkor. Som publik har du en unik chans att följa seglingarna.

Mycket står på spel när den prestigefyllda tävlingen Mästarnas Mästare samlar 35 av årets SM-vinnare, tillsammans med 5 ”wildcards”, för att tävla om vem som blir årets värdiga vinnare av titeln ”Mästarnas Mästare”.

På plats är vår senaste stora stjärna Josefin Olsson, som i år tagit såväl VM-silver som SM-guld i Laser Radial, samt SM-vinnaren Jesper Stålhiem. Båda är landslagsseglare och medaljhopp inför OS 2016. Rasmus Myrgren, OS-medaljör i Laser, samt tidigare Mästarnas Mästare-vinnare, är en av årets wildcard-utmanare. Nytt i år är att mästerskapet avgörs med båttypen J/70 som tävlingsredskap. Båten kommer att seglas av 3-5 personer, beroende på hur stora seglarna är. På lördagen avgörs den första grundomgången, följd av andra chansen och finaler på söndagen.

Evenemanget ordnas för nionde året och erbjuder ett unikt tillfälle för publiken att på nära håll både följa seglingarna och träffa stjärnorna. Du som medierepresentant är varmt välkommen att vara med. Möjlighet finns att följa med ombord på pressbåt. De spännande kappseglingarna följs enkelt med hjälp av sakkunniga speakerkommentarer.

Efter tävlingarna på lördagen är alla välkomna till M32 Cup After Sail på Pepes Bodega. Ett av M32 Cups fartvidunder finns på plats och de som vågar har möjlighet att utmana krafterna. Senare på kvällen väntar traditionsenligt en stor regattamiddag på Hotel Skansen. Här delas svensk segelsports finaste utmärkelser för 2014 ut. Dessutom presenteras en ny medlem i svensk seglings Hall of Fame, där redan Pelle Petterson, Magnus “Mange” Olsson och Marit Söderström Nord finns upptagna.

Även i år kan du följa alla seglingarna direkt via webb-TV, tracking och på Svenska Seglarförbundets hemsida. Alla inspelningar kan ses även efter tävlingen.