Skip to content

2 Comments

 1. Mattias Carlsson
  Oct 13, 2014 @ 11:06

  Fast frågan är väl om inte årets deltagarantal redan gett svar på en del frågor. Som till exempel att det inte hjälpte att satsa mer på kalaset efteråt, eller att segla moturs. Åsikter i en enkät är en sak, men det omsätts kanske inte alltid i realiteten. Ska bli intressant att läsa resultatet av enkäten oavsett.

  Det unika med fallet TjR verkar ju vara att det finns nåt slags självändamål bland oss seglare att det just ska vara många deltagare. Det vill säga – åsikterna om förbättringar har mest låtit som förslag på saker som ska få “folk” att återvända till racet (lite tillspetsat, jag vet). Men den diskussionen inbillar jag mig inte riktigt finns i andra seglingar. Där blir det mest Darwinism av det; jag deltar i de tävlingar som tilltalar mig och de dåligt arrade tävlingarna får vila i frid, typ. Men i fallet TjR så vill “alla” att “alla” ska vara med. Rätt intressant egentligen.

  Själv tillhör jag traditionalisterna som tycker att det kan finnas en poäng att behålla ett format likadant över tid just som en del av poängen, men jag inser att vi kanske inte är så många kvar…

  Sedan blir jag lite förbryllad, Peter, när du skriver att du lika gärna kan segla medurs, eller ha en och samma bana för alla – var det inte just dessa två punkter som du drivit hårdast här på bloggen? Eller har jag kanske missuppfattat dig?

  Reply

  • Peter Gustafsson
   Oct 13, 2014 @ 11:17

   Jag tycker att långa banan är ett grymt lyft med mer/längre segling och fler områden där man får segla taktiskt för de lite större båtarna. Men jag tror också att den funkar bra åt bägge hållen.

   Så på frågan om jag vill ha en eller två banor svarar jag “det spelar ingen roll, men jag gillar att det finns en bana som passar större båtar” (och då kanske man inte klarar sig på en bana).

   På frågan åt vilket håll vi skall segla svarar jag “vilket som helst, bägge har sina utmaningar”

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.