Blokart i Frihamnen

blocart_gbg14-1

Jag var nere och kollade på Blokart-seglingen i Frihamnen, och fick också prova på en kortis. Det var Torkel Stillefors kärra. Han är väl (i alla fall hos mig) mest känd för att segla sin B&R 23, men han blev biten av landseglingnär han var på NZ. Nu seglar han mycket här hemma och var också iväg på spanska mästerskapen.

Jag tyckte att det var ganska lätt att få koll på läget och vinklarna. Det blir ju mycket apparent-segling när den accelererar snabbt i luffarna. Det som var lite kul var att man kunde använda det levande momentet mycket mer än i vattnet, så nar man fått rejält med fart kunde man utnyttja det för att “blya” både mot och med vinden.

Skitkul segling som fler borde prova. Hinner jag så skall jag se om jag inte kan vara med i morgon. I så fall vid 11:00 i Frihamnen.

Fler bilder här.

blocart_gbg14-22

blocart_gbg14-14

blocart_gbg14-18

blocart_gbg14-20

blocart_gbg14-23