Swedish Blokart Open 2014

blocart_sun-12

Efter att ha varit på en provtur på lördagen fick jag mersmak. Och när prognosen lovade mer vind så var det inget snack, så klart ville jag segla mer. Och det fanns en plats ledig till söndagens race, när Swedish Blokart Open, eller klassens första riksmästerskap, skulle avgöras.

Grymt kul racing även om jag hade lite svårt med accelerationen i början av dagen. När karten har fart är det lätt att segla den, men när man är mellan två byar eller kommer fel ur ett slag eller rundning så är det svårt att få gång på den igen.

Men i lite brall så är den superkul att segla. Man gör 40 km/h och ser man inte uppi luffarna så välter man. Vi hade väl 5-6 vurpor, men ingen av det allvarligare slaget.

Vi fick till 4 skarpa race och det gick väl successivt bättre och bättre. Det var svårt att hålla koll på placeringarna, så det kom lite som en överraskning när jag slutade 3:a i tunga klasse efter legender som Dan Lovén och Magnus Holmberg (han seglade också för första gången).

Det är uppenbart att det hjälper att ha seglat mycket. Förutom vinklar och timing så är pre-starten viktig. Dessutom får man ju lära sig hur det vrider kring hus och containers :-)

Blokarten är grymt enkel, och i standardklassen är allt entyp. Billigaste varianten kostar 18.000 och en rostfri typ 10.000 extra. Går att packa i en väska som man tar i bilen eller på flyget. Dessutom kan man sätta på medar på vintern och segla på is.

Jag är grymt sugen på att skaffa en…

Mer info finns här.

http://vimeo.com/110075480

blocart_sun-10

blocart_sun-3