Fortsatta framgångar för Svenska Blokart-gänget

Superkul att Blokartgänget fortsätter att visa framfötterna. Jag hoppas på att få testa min på is i vinter. Foton: Erik Baalbergen.

Hej Peter

Förrra helgen 21-22 noveember avgjordes Blokart Dutch Open 2015. Sverige tog hem två Guld. Spikade gjorde is- & landseglarlegenden Jan Fagerberg i Heavy Weight Production, medan det andra guldet gick till Jonas Bourghardt, Middle Weight Production.

Sammantaget med alla viktklasser inräknade och totalt 25 piloter i klassen, säkrade Jan 1an med 10p . . . tätt jagad av Jonas . . . också han med 10p. Fast med färre första placeringar. 3an kom in på 13p och 4an på 23. Grattis grabbar!

Kan Sverige komma att bli en ny landseglarnation? Sammantaget under året 2015 har vi 4 guld, 2 silver och 3 brons med EM & (RM) inräknat. Vidare är vi numera “Official Supplier” till ACLV Youth Sailing Program, Endeavour.

Vi får avvakta och se… Nästa öppna går i Belgien i feb. följt av Spanien nästa helg. VM går på Ivanpah dry lake Ca, USA. Strax utanför Las Vegas. Då håller vi tummarna för ytterligare svenska framgångar. 2016 kan komma att bli ”epic”. Håll tummarna!

Hälsningar
Jonas

blokart1511-winners
Jan Fagerberg och Jonas Bourghardt firar.

blokart1511-2

blokart1511-3