Skip to content

13 Comments

 1. Calle
  Nov 27, 2014 @ 10:20

  SM i segling skall gå på samma ställe samma vecka. Då blir det mycket mer media kring händelsen.
  SM i friidrott kör alla sina grenar under en vecka eller?

  Reply

  • Peter Gustafsson
   Nov 27, 2014 @ 10:47

   Jag tror inte det “blir” mer media bara för att alla seglar samtidigt. Men med ett större arr så har klubben kanske råd att göra det jobb som krävs.

   Å andra sidan så är det väl SM första hand till för seglarna, så jag vet inte om det är ett hållbart argument att vi kan tänka oss 15% färre seglare om vi får 15% mer utrymme i tidningarna :-)

   Reply

 2. Pelle Lindell
  Nov 27, 2014 @ 10:43

  Som jag ser det är det här ett utslag av en utveckling mot att det blir allt färre helger som är “acceptabla” för kappsegling med hänsyn till alla andra engagemang vi har i livet. Just nu är det bara 3 riktigt acceptabla helger kvar (V22, V26 och V32) under “högsäsong” och alla klasser och arrangörer vill ha sina stora event på dessa helger. På dessa tre helger är det typ 4-5 arrangemang på varje som man skulle kunna tänka sig att delta i medan resten av säsongen är rätt tom…….

  Reply

  • seglaren
   Nov 27, 2014 @ 19:15

   @ PelleL, kan du förklara vad du menar med att det endast finns 3 helger för SM? Finns väl flera helger än så även om man räknar bort midsommar och juli (semester).

   Reply

   • Pelle Lindell
    Nov 27, 2014 @ 21:03

    Vad jag tycker mig se är att på helgerna v,22, 26 och 32 får man störst deltagande på sitt event…alltså vill “alla” ha dessa helger. Orsaken till att det är så kan man ju spekulera i men jag tror det är så har: Före v22 är många upptagna med “vårbestyren” med båt och hus och annat. Efter v22 är det skolavslutningar mm och sedan midsommar och då går det inte att kappsegla. Helgen efter midsommar är OK och sedan är det semester och då kan man inte heller kappsegla. V32 är sista semesterhelgen och idealisk för kappsegling. Sedan börjar skolan och sen är säsongen slut……..

    Reply

    • seglaren
     Nov 27, 2014 @ 23:11

     hmmm, det innebär ju att de flesta större kappseglingar ligger på helt fel helger….. ;-)

     Reply

    • Anders Nilsson
     Nov 27, 2014 @ 23:26

     Går du i skolan Pelle?

     Reply

     • Pelle Lindell
      Nov 28, 2014 @ 05:38

      Nä..men många av mina seglarkompisar har barn som gör det ;-). Och visst är det så att det finns segling på andra helger men för mig är det en anmärkningsvärd ansamling av seglining på tre helger…….Jag förstår att det är för i 606 är erfareheten att man tappar 10-15 deltagere om man flyttar SM från vecka 32

 3. Magnus Myrenberg
  Nov 27, 2014 @ 17:53

  Verkar som om jag ska vara på minst tre platser samtidigt…..

  Reply

 4. Anders Nilsson
  Nov 27, 2014 @ 23:04

  Passa på att kör SM i Havskappsegling första helgen i September. Absolut bästa helgen.

  Reply

 5. Stefan Peterson
  Nov 28, 2014 @ 07:45

  Som arrangör är det en utmaning att få till en helg med seglingar som inte krockar för mycket med andra arrangemang det finns en kort säsong på våren och sedan augusti och september. En annan utmaning är att SSF av någon outgrundlig anledning, glömde fråga i helgen, envisas med att lägga JSM veckan före midsommar. Detta är högsäsongen för seglarskolor och stökar till det på många sätt både för deltagare och möjligheten att få bra funktionärer. När vi genomförde JSM fick vi argumentera länge för att hålla det veckan efter midsommar istället. Nästa år flyttar ORCi SM en bit söderut och landar i Arkösund 4-6 september inbjudan kommer ut snart men NSS och SHF är lyhörda för seglarnas önskningar. Datumet är satt efter genomgång av andra arrangemang och passar förhoppnings flera. NSS erbjuder deltagare norrifrån att ligga kvar för att gå ner till Byxelkroken några helger senare. Blir vi några stycken blir det eskader segling med bastu på Håskö och nattgång tillbaks till Arkösund. Lite off topic men vad f-n det är fredag.

  Reply

 6. Classe
  Nov 28, 2014 @ 11:44

  Kanon Stefan

  Reply

 7. Pär
  Dec 8, 2014 @ 14:58

  En rättelse Peter. SM för CB66 kommer att seglas i Marstrand och inte i Uddevalla.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.