Nu är bakningen igång…

Nu börjar bidragen komma in.

Hej Peter,

Här kommer mitt bidrag till “pepparkaksbåtstävlingen 2014”.

Då jag seglar X-382:an “Medströms” och är mitt i förvandlingen av en snabb racer till att bli en kompetent cruiser så är naturligvis vintersäsongen viktig för mig, något som jag med oregelbundna mellanrum beskriver på bloggen där fler bilder på min pepparkaksbåt finns.

Därför är min pepparkaksbåt upptagen på land i en rejäl vagga gjord av pepparkaksdeg förstärkt med ett fackverk i spagetti. För att arbetena i båten på vintern skall gå bra är den naturligtvis täckt med en pressening gjord av gelatinblad, vilken hålls uppe av en kraftig täckställning gjord av Strömbergs bronsvalsade spagetti (bättre finns inte). För att kunna jobba i båten har jag en stege gjord av spagetti där fotstegen är limmade med kristyr. Jag har även använt kristyr till att få till: de tre X-yachts linjerna (det är säkert enklare att måla om hela riktiga Medströms, det var otroligt pilligt), snobbranden uppe vid däcket samt stiliserade däcksluckor, rufföppningar, tofter i sittbrunner, ventiler i ruffsidorna samt sex winchar. Och julen till ära så är “Medströms” omdöpt till “X-mas” som jag fick plats med på akterspegeln.

Merry X-mas och ett riktigt gott nytt 2015 /// Patrik

Läs mer om hur du deltar här.

Eller den här från Joachim & Petra Sjöberg:

pepperkaka14-02-joachimsjoberg