Skip to content

14 Comments

  1. Peter Gustafsson
    Dec 15, 2015 @ 16:14

    Ännu en. “My Little Pirateship” från Annika Nilrud.

    pepperkaka15_03_annikanilrud

    mylittlepirateship-01

    mylittlepirateship-02

    mylittlepirateship-03

    Reply

  2. Anders
    Dec 16, 2015 @ 13:24

    Satan! Jag har inte en chans!

    Reply

  3. Johan
    Dec 16, 2015 @ 21:37

    Herregud, hur ska man kunna överträffa detta. Jag äter upp degen istället.

    Reply

  4. Niclas Holmberg
    Dec 16, 2015 @ 22:55

    detta är orättvist, baka entyp!

    Reply

    • Peter Gustafsson
      Dec 16, 2015 @ 22:55

      Haha… årets kommentar på bloggen!

      Reply

    • T
      Dec 17, 2015 @ 10:54

      Ett exempel på konstruktionsreglernas baksida?
      /T

      Reply

      • Skoglund
        Dec 17, 2015 @ 18:13

        BAKsida. ?

        Reply

    • Peter Gustafsson
      Dec 17, 2015 @ 10:59

      Snarare att planering, noggrannhet och känsla för detaljer ger ett bra resultat.

      Lite som i segling ;-)

      Reply

      • T
        Dec 17, 2015 @ 20:00

        Det finns en baktanke med allt.
        /T

        Reply

  5. Johan S
    Dec 17, 2015 @ 08:26

    Snyggt och tidsenligt med hårda chines, långt peke, code zero! Men bara en ratt? ?

    Reply

  6. Andreas
    Dec 17, 2015 @ 09:05

    snygg undanvindssläde

    Reply

  7. Göran/Xusidus/X-382
    Dec 17, 2015 @ 17:38

    Kallbakad?

    Reply

  8. Peter Gustafsson
    Dec 19, 2015 @ 15:38

    pepperkaka15_04_artemis-bofransson

    Först en katta från Bo Persson:

    Här kommer min Artemis AC 45 i pepparkaksutförande.
    Skroven är formbakade i två halvor av pepparkaksdeg, noggrant sammanfogade med smält socker, och till sist infärgatsinfärgade med heltäckande kristyr.
    Tvärbalkar tillverkade i vridstyva polkagrisstänger, besättning av
    Marsipan . Vingseglet bärs strukturellt upp av en formbakad pepparkaksmast klädd med gelatinblad som infärgats med karamellfärg, och dekorerats med kristyr.
    Foilsen, består även de av bakad pepparkaksdeg, men är förstärkta med tandpetare, det enda ej ätbara på båten. Men de kan användas för att peta bort pepparkakan
    mellan tänderna efter jul?

    pepperkaka15_04b_artemis-bofransson

    pepperkaka15_05_andersaverdal

    Sedan en utmanare från Anders Averdal. Tydligen hade han svårt att få den att foila, men “skrov, vinge och mittbalkar är bakade på formar av papp och alufolie.”.

    Ambitiösa projekt.

    Reply

  9. Sebastian
    Dec 22, 2015 @ 04:55

    Efter en kväll och natt med skalenlig Wild Oats kastar vi nu in handuken. Vi finner inte vridstyvhet i det smala skrovet, ej heller bärighet för riggen. Men mycket lärdom tar vi med oss och tills nästa år har vi remarkabla idéer hur man formbakar ett skrov i en riktig plugg. God Jul och Lycka till / Team Javelin

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.