Mixade team i Volvo Ocean Race

Nu börjar vi se effekterna av att Mark Turner har tagit över rodret i Volvo Ocean Race. Framöver kommer vi att få se ett antal förändringar, och här kommer den första med nya besättningsregler där det är uppenbart att det lönar sig med en mix-besättning.

In the first of a series of 10 announcements that the Volvo Ocean Race will make over the next two weeks, the rules of the race will limit all-male teams to seven sailors, one fewer than in 2014-15, and give mixed teams a significant numerical advantage.

Potential crew combinations:
7 all-male
7 men + 1 or 2 women
5 men + 5 women
7 women + 1 or 2 men
11 all-female

Läs mer här.

Jag har diskuterat det en del med Martin Strömberg, och som “modern Skandinav” är han en av dem som skulle kunna leda ett mixat team på ett trovärdigt och bra sätt. Jag tror också det hade passat många potentiella partners.