Blur | 10 Year Bucket List

Det är i ett iskallt februari som man längtar som mest efter segling. Och det är i samband med båtmässan som vi brukar spika målsättningen för säsongen.

Tittar vi historiskt, så har vi gjort bäst ifrån oss när vi är lite utanför vår komfortzon, när vi behöver planera lite noggrannare och anstränga oss lite mer. Så var det när vi satsade på Big Boat i Kerteminde, körde Spi Ouest med en helt ny J/111 eller körde Fastnet Race.

Men man orkar inte göra en sådan satsning varje år, och vissa säsonger är inte hela gänget motiverat.

Så, hur löser man det?

Vi rangordnade helt enkelt de race vi vill göra de kommande 10 åren – och så bryter vi ner det i hanterbara steg.

Närmast i tiden finns ett antal race i Europa som vi kan göra med J/111:

Middle Sea Race
VM i J/111
Caribbean 600
Key West Race Week
Cowes Week

Dels är VM här vartannat år (2018+2020). Skall vi hoppas på Holland 2018? Personligen vill jag jättegärna göra Middle Sea Race med den båt vi har nu, som jag tror hade passat bra för den banan. Cowes Week & Key West borde man kunna göra i chartrad J/70 och Caribbean 600 går att göra på Farr 65R Celeste redan 2018.

Inte alls omöjligt alltså?

Nästa period, 2022-2027, innehåller lite svårare race. Här krävs nog en annan båt om man skall göra det bra, men det får bli en senare fråga…

Newport-Bermuda
Chicago-Mackinac
Big Boat Series SF
Transpac
Sydney Hobart

Strax utanför listan hamnade:
Heineken regatta
VM i J/70
ARC (eller annat Atlant-race)
Antigua Race Week

Det känns extremt udda för mig att planera någonting med så lång tidshorisont.

Men det känns mycket bra att vi vill göra nya saker tillsammans, och att det är mycket viktigare att utvecklas och uppleva nya saker än att leverera resultat.

Prioritet i år blir att köra Big Boat Race med lite högre ambition och få några nätter i racemode offshore. Och träna inför det som sker 2018.

Och så skall jag och Pelle göra comeback i Bohusracet…