Close
Skip to content

7 Comments

 1. Peter Gustafsson
  Apr 27, 2018 @ 22:43

  Förändringar för Najad

  Båttillverkarna Najad och Arcona har sedan 1:e mars 2018 samma ägare i form av Orust Quality Yachts AB. Verksamheterna bedrivs i separata bolag och varumärkena och båtarna ska fortsatt utvecklas var för sig.

  Målet är att skapa framgångsrika och effektiva verksamheter för att fortsätta bygga och utveckla kvalitetsbåtar inom respektive segment. Najad premiärvisade sin nya 395 AC på Dusseldorfmässan och kommer att visa den nya 395 CC på Öppet varv i augusti. Arcona bygger just nu helt nya 435, som premiärvisas på Allt för Sjön i augusti.

  I samband med ägarförändringen i Arcona har styrelsen analyserat verksamheterna och vilken potential respektive verksamhet har. Slutsatsen är att Arcona mycket framgångsrikt har bedrivit en affärsmodell som innebär att man tillverkar båtar i tätt samarbete med utvalda underleverantörer. Najad AB har nu kallat till MBL-förhandling för anställd personal i Henån.
  Nuvarande VD för Najad och Arcona, Jörgen Ottosson, har på egen begäran valt att lämna sitt uppdrag i samband med detta.

  Håkan Eksandh
  Ägare, Orust Quality Yachts AB

  Reply

 2. Gustav Hansson
  Apr 28, 2018 @ 13:24

  Jag gillar din blogg utan att själv vara någon seglare och jag läser den regelbundet. Men något jag tänker på nästan varje gång är mängden stavfel i dina texter. Felen verkar inte heller bero på bristande kunskap utan är nog helt enkelt slarvfel. Kanske skriver du för fort eller använder ett för litet tangentbord? Jag skulle i alla fall önska att du började korrekturläsa texterna innan publicering.

  Tack för en i övrigt trevlig sida!

  Reply

  • Peter Gustafsson
   Apr 28, 2018 @ 14:43

   Jag vet :-/

   Det är MacBook Pros nya tangentbord som har tangenterna för tätt ihop. Skall ta tag i det där.

   Reply

   • Pelle Fälth
    Apr 28, 2018 @ 17:17

    Skit i det, du är så jäkla perfa i övrigt så det är bara gott med lite slarv emellanåt ;-)

    Reply

    • Pelle Pedersen
     Apr 28, 2018 @ 17:21

     Ha ha!!

     Reply

    • Rasmus
     Apr 29, 2018 @ 09:46

     +1 :)

     Reply

  • Sillstryparn
   Apr 29, 2018 @ 18:51

   Ja, stavning är ju det första man tänker på, när folk blir uppsagda från sina jobb….

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.