Skip to content

6 Comments

 1. Mats Andersson
  Jun 13, 2018 @ 09:31

  Härlig film Jonas!
  Nu har man glömt stiltje, motström, trötthet och kräftburar, revanschsugen :-)
  /Mats

  Reply

 2. Christian X-41 Kwanza
  Jun 14, 2018 @ 07:10

  Vilken inspirerande film. Det ser ju riktigt lätt ut att gippa, slå, hissa, bärga och runda. Man blir riktigt sugen. Snyggt jobbat!

  Reply

  • Jonas Dyberg
   Jun 14, 2018 @ 08:35

   Jag har sedan 12 år tillbaka X-37:an QiXi. Härlig båt och jag har seglat solo en del med henne och det är spinnaker (med strumpa solo om det ska blåsa) som funkar bäst. Emellertid ville jag ha något mer lättjobbat och gärna snabbare/planande och med gennaker och en båt som passar såväl för “full crew” som shorthanded. Jag känner att jag träffade helt rätt med J/88:an!
   Detta var min absolut första gång jag seglade J/88:an ensam och jag lärde mig mycket på detta race (och tillfartsseglingen) och ganska snabbt började jag få till såväl gippar, slag mm fint. Nedtagningen av gennakern blir naturligtvis mer utmanande då det blåser rejält men vid tillfartsseglingen blåste det ca 8 m/s och det gick fint med metoden att sitta på fördäck och få ner den i luckan fram. Jag ska träna vidare på olika metoder i högre vindstyrkor framigenom.
   Att en gennakerbåt inte skulle passa i skärgården har jag hört av många men om man snabbt kan gippa med en lätthanterlig båt och vara kvar i sittbrunnen hela tiden så blir man väldigt flexibel och kan positionera sig där man vill snabbt.
   Det är mycket kvar av säsongen och med massor av spännande segling som väntar men Midsummer Solo blir förmodligen mitt finaste seglingsminne för i år.
   Häng på nästa år! Det är ju många som kör med stora båtar och vi alla får anpassa oss efter rådande förhållanden.

   Reply

 3. Magnus Lundgren
  Jun 15, 2018 @ 12:13

  Härlig film Jonas!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.