Coutts & Ellison startar SailGP

Senaste greppet från Coutts & Co. En mix mellan America’s Cup (båtar + seglare) & Extreme Sailing Series (format). Frågan är hur stort utrymmet är där, och hur man ser på affärsmodellen. Är det tillräckligt prestigefyllt för att miljardärer skall tycka det är värt besväret utan prestigen i AC, eller möjligheten att segla själv (Extreme Sailing Series, M32 eller GC32)? Eller om man kan attrahera sponsorer på en ganska mycket högre nivå än de andra formaten.

Time will tell.

Inget fel på ambitionsnivån i alla fall.

On 03 October, 2018 SailGP set out to redefine sailing with the launch of its new global racing league: five grands prix featuring six national teams on identical wingsailed F50s – the world’s fastest, most technologically advanced catamarans. Spearheaded by Larry Ellison and Sir Russell Coutts, in season one, SailGP will bring electrifying inshore racing to fans in Sydney; San Francisco; New York; Cowes, U.K.; and Marseille, France, as world-class crews compete for the championship trophy and a $1 million purse.