Marinex återuppstår

Alla seglare som varit med ett tag känner igen loggan.

Då var det Göran Anderssons segel som dominerade på kappseglingsbanor världen över. Framförallt i OK och Finnjolle var det Marinex som gällde. Tillochmed John Bertrand körde Marinex på sin Finnjolle! 

Göran bor numera i Skärhamn, och jag skulle inte bli förvånad om det dyker upp en intervju under våren…

Nu är det ett nytt gäng som sätter märket i sina segel.

Cirkeln är väl sluten eftersom Patrik Erlandsson började sin segelmakarbana på Marinex som pryo och sommarjobbare. Även Mattias Gustafsson och Pär Lindforss har varit med länge. Tillsammans har de väl designat och sytt segel till det mesta? Erik Lindén blir med sina 20 år den som drar ner medelåldern. 

Loft kommer att finnas i småbåtshamnen i Oxelösund och i Vallentuna (Lindforss tidigare loft). Man hittar gänget på marinexsegel.se.

Stort lycka till!

Jag är ju lite part i målet eftersom Pär seglar med oss i satsningen mot Rolex Middle Sea Race. Och så är jag ju lite ledsen att hans logga, som jag designade 1999, inte kommer att användas mer…

Mattias har 25 års erfarenhet som segelmakare på North Sails och Gransegel. Segling i alla former har varit det stora intresset sen unga år. Mattias har kappseglat framgångsrikt i en mängd klasser.

Pär har över 30 års erfarenhet som segelmakare och har de senaste 20 åren drivit Lindforssegel. Han har tidigare arbetat på några av världens ledande segelmakerier som North Sails, Sobstad, Quantum och Diamond Sailmakers. Genom åren har Pär varit en aktiv kappseglare i många olika klasser, allt från 2,4 mR och Express till havskappsegling som Gotland Runt och Fastnet Race.

Patrik är en av Sveriges mest meriterade segeldesigners och har unik kompetens som segelmakare. Patrik har jobbat med allt från entyp till Volvo Ocean Race och America’s cup. Patrik är också en framstående seglare med mängder av topresultat.

Erik har under flera år jobbat extra som segelmakare så fort han har haft ledigt från studier på seglingsgymnasium. SM-medaljer i många jolleklasser och 606. Erik seglar även större båtar på havet både shorthanded och fullcrew.