Celeste 34 Sport | uppdatering

För nästan ett år sedan spanade vi in bygget av nya Celeste 34 Sport. Jag tog en sväng förbi på fredagen, för att se hur det går för dem.

Och nu känns det som man faktiskt skulle kunna få båten i sjön till sommaren?

Snyggt integrerade vattentankar. Gissningen är 400 liter per sida. Kolla speciellt in avloppet och luftningen som bägge går ut i akterspegeln.

Elmotorn är Oceanvolt SD6 med ett LiFe batteripack på 7kWh. Enligt beräkningar från Oceanvolt ska det ge en räckvidd på ca 40 M i ca 4-5 knop när det är vindstilla. Batterierna väger ca 75 kg och motor och kringutrustning ca 80 kg.

Det blir ett motoirutrymme av normal storlek under trappan, men det skall rymmna alla de där elprylar som noirmalt sitter utplacerade lite överallt.

Pentryt blir litet men funktionellt. En sportig 34-fotare med stor sittbrunn har inte oändligt mycket utrymmen under däck, men det verkar som man lyckas få till det helt ok.

Pekets innerända löper på en kullagrad skena i ett fack på däck. Snygg integration med det fasta peket, där man halsar coden. Lite svårbedömt hur lasterna blir när det långa peket börjar böja sig unbder last. Just nu är peket 2.42 m framför förstaget.

Torbjörn verkar sugen på att komma ut på havet. Shorthandedplacering av spisen :-)

Några fler bilder på Facebook.