Skip to content

3 Comments

 1. Tor Hove
  Aug 20, 2019 @ 13:03

  Jeg har kjørt med bom på asymmetrisk i 10 år på Elan 410, 400 og 350. Det er etter min oppfatning et genialt konsept. På en planende båt har det mindre for seg da relativ vind kommer frem veldig fort frem og da trenger du ingen bom. Men på en deplacementsbåt gir det en god effekt. Det er spesielt i forhold med bølger at effekten er stor. Da kan man gå vesentlig dypere uten at genakkeren klapper sammen. I veldig mye vind får man en helt annen balanse i båten og et mer stabilt seil. Det gjør at man kan bære genakkeren i vesentlig tøffere forhold enn uten bom. En annen fordel er at man klarer seg med færre seil. Du kan ha en relativt flat genakker som er egnet til å gå høyt med, men fremdeles går dypt på grunn av bommen.

  Reply

  • Peter Gustafsson
   Aug 20, 2019 @ 19:53

   Bra inspel Tor – jag vet att vi har diskuterat det tidigare.

   Jag tror dock att det är stor skillnad på de båtar du beskriver och en Life 7.5?

   Reply

 2. Tor Hove
  Aug 20, 2019 @ 22:02

  Absolutt. Derfor skriver jeg også det har lite for seg på en planende båt. Life 7.5 høres ikke ut som et godt prosjekt for bom

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.