Close
Skip to content

5 Comments

 1. David
  Feb 11, 2020 @ 11:37

  Kul att de äntligen ändrar inställning till det. Med tanke på hur stort SRS är jämfört med ORCi så ligger det verkligen i tiden med ett SM. Med tanke på alla båtar som borde delta borde man dela upp det i flera klasser, kanske 3-4 om många båtar deltar, så det blir som på ORCi mästerskap då det annars inte blir så rättvist.

  En ide vore ju att kombinera havskör, bana och inomskärs så alla får en chans att visa vad de går för. Tex start havskör fredag kväll, kortare distansrace inomskärs lördag och sedan några banrace på söndagen.

  Reply

 2. Classe
  Feb 13, 2020 @ 19:15

  Bra ide , jag har förordat detta i flera år med tanke på hur få båtar vi brukar vara på ORCi SM. Kan bli betydligt fler båtar på ett SM i SRS med liknande upplägg som ORCi SM. Kanon säger jag från Foxy Lady båten från Norrköping

  Reply

 3. srsseglaren
  Feb 27, 2020 @ 12:04

  Mätbrev kan ta upp till 10 dagar.
  Två dagar kvar i februari : https://www.svensksegling.se/matbrevbatteknik/srs2/ansokansrsmatbrevenskrov/

  Om man avser beställa segel för 2020 så är det tacksamt om tiden februari kan hållas?

  Reply

  • LilleBror Rylander
   Feb 27, 2020 @ 12:21

   Spontant tycker jag att revisionen bör läggas på hösten säg okt- dec för att möjliggöra segelbeställningar. (Det värsta jag varit med om var när jag på 80 talet byggde entonnare för att segla VM och reglerna ändrades så det var en klass 3 båt på gr.)

   Reply

  • Peter Gustafsson
   Feb 27, 2020 @ 12:32

   a) segel beställer man väl på hösten?

   b) lite nyfiken blir man ju vilka segel som det funderas på, när man först måste ta ut ett SRS-brev för att avgöra om det är rätt eller inte?

   Jag tycker att jag är seriös i överkant ibland, men det här har jag inte ens funderat på. Mina segel skall hålla i 3-5 år, och funka under 3-4 olika regler som kan ändras lite varje år. Då har i alla fall jag vare sig tid eller lust att låta små justeringar i SRS (eller annan regel) diktera hur mina segel skall se ut. Har funkat ganska ok för oss.

   Att naila en klassindelning på ett VM eller större race är en annan sak, men det brukar man klara ganska bra med förra årets mätetal.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.