WiFi ombord?

Veckans läsarfråga:

Ska installera WiFi-nätverk; mastantenn, ledning i masten, router. Har du några bra tips?

Lösningen vi kör på Blur har sett likadan ett tag, så det borde finnas bättre sätt? Vi kör en Dovado Tiny AC-router som skapar ett lokalt WiFi ombord. Denna ansluter i sin tur till en liten Telia 4G-puck (HUAWEI E5576), till WiFi i hamnen eller till en iPhone) för Internetacess. Fördelen med detta är att man kan byta internetaccess beroende på var man är eller om något skulle hända med 4G-pucken.

WiFi används ju framförallt för kommunmikation mellan H5000 (som ansluts med Ethernet till routern) och vår laptop, men också för att hantera iPad och diverse andra saker som behöver kopplas upp. Det jag funderat på har framförallt handlat om bättre antenn för internetacess… men den lilla 4G-pucken har funkat förvånansvärt bra.

Men, jag kan tänka mig att det finns bättre lösningar 2020?