AI snabbare än seglarna?

I mitt dagliga jobb så träffar jag ju folk som jobbar med AI, så jag vet vad man kan få till om man gör rätt. Men det är ändå spännande att höra hur utvecklingen ser ut bakom kulisserna på ETNZ och hur en bot efter en del träning slog Peter Burling.

Vi har ju sett liknande diskussioner kring autopiloter, som på IMOCA och Class 40 nu börjar bli bättre än seglarna.

Välkommen till framtiden?

McKinsey helped Emirates Team New Zealand, defending champions of the America’s Cup, develop a “digital twin” — a digital replica of a sailor that could test new hydrofoil designs by sailing them on Emirates Team New Zealand’s simulator. Prior to the development of the digital twin, testing new boat designs required the team’s sailors to perform test runs in a simulator, which was inefficient and costly. McKinsey’s digital twin outperforms the sailors using the same simulator, speeding up testing and the rate at which designs are optimized by a factor of nearly ten.