Close
Skip to content

6 Comments

 1. Jocke Cordaly
  Apr 11, 2021 @ 10:42

  Känns som typiskt svenskt, enligt vad jag märkt genom åren. I Sverige ska det elitsatsas så tidigt som möjligt, toppa lagen när dom är 7 år gamla etc och om man inte är ”bäst” i tonåren så fasas man sakta ut och ’får’ inte vara med som vuxen.
  Är ju helt annorlunda i exempelvis Oz och NZ där folk gärna vill ha ”skoj” istället för som vi i Sverige vill ”vara bäst”.

  När jag bodde i NZ och sedan kom hem igen så märkte jag en enorm skillnad i folks mentalitet och hur seriöst man tar på saker och livet i allmänhet.

  Reply

 2. Håkan Andersson
  Apr 11, 2021 @ 18:57

  Vilka roliga aktiviteter/grenar :-)

  Det finns säkert mycket att lära av andra och det gäller att fånga in alla goda idéer. Ni som har tankar och idéer i denna riktning kan väl skicka dem till oss i SSF Arrangörskommitté (22955@telia.com) så kan vi se hur vi kan sprida det vidare till andra.
  Håkan A

  Reply

 3. Göran/X-382/Xusidus
  Apr 13, 2021 @ 21:56

  Domstens Båtklubb har i över 30 år, utan svackor, arrangerat våra veckokappseglingar som har byggt på att den som deltar flest tisdagar blir årets seglare. Deltagande viktigare än prestation.
  Passar kanske inte alla men det har funkat bra för oss. https://domstensbatklubb.se/tisdags-seglingar/

  Reply

 4. Carl Peter Carlsson
  Apr 14, 2021 @ 14:49

  Stenungsunds Segelsällskap arrangerar torsdagsseglingar där alla blir glada om de vinner men ingen tar det på dödligt allvar.
  ==> https://idrottonline.se/StenungsundsSS-Segling/OmStSS/StSSstyrelseochfunktioner/kolbat/Klubbseglingar-Inbjudan

  Slören arrangerar måndagsseglingar med stor uppslutning där många vill vara med bara för att det är kul att kappsegla. 20-50 båtar varje gång. Läs mer om Skepparkannan på….
  ==> http://sloren.se/

  Reply

 5. Fabian thies
  Apr 14, 2021 @ 19:26

  Trodde att frågan gällde med jollesegling för ungdomar? Skulle blir spännande att höra om det finns jolleseglingar i stil med skepparkannan.

  Mina ungar kommer ju också upp inden åldern nån gång, även om det dröjer några år till…

  Reply

 6. Tomas
  Apr 15, 2021 @ 13:40

  Marstrands Segelsällskap! Den 13 april var det premiär för MSS barngrupp => 15 deltagare

  För övrigt bara goda erfarenheter av en vecka i seglarskolan där, några år sen var det, äldsta dottern fick segla C55 tillsammans med två väninnor. Något som verkligen uppskattades! Bara kul – ingen tävling – övriga (yngre) seglade endast optimist. Sedan en tid tillbaka finns även RS Feva i Marstrand.

  Yngsta dottern ser fram emot att segla med MSS en vecka under sommarlovet 2021.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.